Elrajtolt a Magyar Mozgókép Fesztivál idei kiadása Elrajtolt a Magyar Mozgókép Fesztivál idei kiadása

Elrajtolt a Magyar Mozgókép Fesztivál idei kiadása

Tegnap este repültek a dedikált vízilabdák a veszprémi Szentháromság téren.

Nyitóbeszédekkel és A nemzet aranyai című egészestés dokumentumfilm teltházas vetítésével elkezdődött tegnap este a Magyar Mozgókép Fesztivál harmadik kiadása. A megnyitón részt vett a sokszorosan díjazott magyar vízilabdacsapat több tagja – a nyitófilm szereplői –, akik aláírt labdákat dobtak a közönség tagjai közé.

A vízilabda braziljai – Zákonyi S. Tamás: A nemzet aranyai

2023. április 19.

A magyar férfi vízilabda–válogatott a  2000-es évek első évtizedében viszonyítási pont volt a sportágban: az egymás után három olimpiai aranyérmet nyerő együttes tagjait rocksztároknak kijáró lelkesedés övezte, és négyévente még az is leült megnézni a vízilabda-döntőt, aki egyébként semmilyen sportágat nem követett. Zákonyi S. Tamás műfajában megdöbbentően hosszú, 149 perces mozija úgy állít emléket a korszakos gárdának, hogy közben megpróbálja egyénenként is bemutatni az együttes tagjait.

Olvasd tovább  

A fesztivál ma folytatódik több veszprémi helyszínen, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, terítéken több mint 100 film, közönségtalálkozók, kiállítások, szakmai programok. A részletes műsor elérhető a fesztivál honlapján.

Az elmúlt évben bemutatott játékfilmeken kívül több premiert is műsorra tűztek: itt lesz többek közt Szabó Mátyás debütfilmje, a Látom, amit látsz, Buvári Tamás A másik érintése és Sopsits Árpád Mellékszereplők című új filmjeinek a bemutatója, valamint Szederkényi Olga Böll közlegény megmentése című dokumentumfilmjének a premiervetítése.

A fesztivál közönségszavazása is elkezdődött: június 10-én 15 óráig bárki megjelölheti itt a kedvencét a fesztiválra beválogatott, egészestés alkotások közül. 

 

Ezt írtuk a fesztivál filmjeiről

Korábban megjelent kritikáink:

Interjúk, forgatási beszámolók:

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat