Kárpát-medence

A legelső Egri csillagok-adaptáció részletei kerültek elő

2024. május 21. – írta

Több filmdarabka került elő Gárdonyi Géza regényklasszikusának első, 1923-ban forgatott filmváltozatából. A mintegy 120 villanásnyi jelenetet a Vicuskát alakító Jankovszky Mara őrizte meg, a filmet akkori férje, Fejős Pál rendezte, aki később Hollywoodban vált világhírű filmrendezővé.

Az Affrikáta nyerte a Mediawave rövidfilmes versenyét

2024. május 18. – írta

Idén több mint 700 filmet neveztek a Mediawave Fényírók Fesztiváljára, ebből a nemzetközi előzsűri 67 filmet válogatott versenybe. A verseny öt szekcióban zajlott, a díjakat tegnap este adták át a ravazdi Őrhegy udvarház Pajtamozijában. Íme a nyertesek.

Elkezdődött a Csendes barát forgatása

2024. május 17. – írta

Németországi helyszíneken forog Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát – jelentette be a produkció a Cannes-i Fesztiválon. A 42 napos forgatás május 28-ától Magyarországon fog folytatódni.

„In a reelationship”: közel 200 film a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál idei műsorán

2024. május 16. – írta

Idén összesen 196 filmet lehet megnézni Románia legnagyobb filmfesztiválján. A  ma déli sajtótájékoztatón Tudor Giurgiu és Mihai Chirilov, a fesztivál elnöke és művészeti igazgatója közzétette a két nemzetközi versenyprogram filmjeit, és beszélt többek közt a fesztivál román filmjeiről, a klasszikusokat felvonultató 3×3-as blokkokról és a japán filmes fókuszról is.

Idén is van magyar versenyfilm a TIFF-en

2024. május 16. – írta

Hét nagyjátékfilm és három egészestés dokumentumfilm alkotja a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál idei programjának Magyar napját, közülük egy versenyez is: a KIX című dokumentumfilm a What's Up, Doc? nemzetközi válogatásnak is a része.

Szűrő
Kategóriák

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat