Február végéig lehet nevezni az idei Magyar Mozgókép Díjakra Február végéig lehet nevezni az idei Magyar Mozgókép Díjakra

Február végéig lehet nevezni az idei Magyar Mozgókép Díjakra

A díjakat idén is a Magyar Mozgókép Fesztiválon adják át nyolc kategóriában: játékfilmek, tévéfilmek, egészestés dokumentumfilmek, rövid dokumentumfilmek, kisjátékfilmek, egészestés animációs filmek, illetve rövid animációk és tévésorozatok nevezhetőek 2024. február 28-a éjfélig.

A Magyar Mozgókép Fesztivált idei, harmadik kiadását június 12. és 15. között szervezi meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a Nemzeti Filmintézet támogatásával szokásos Balaton-környéki helyszínein, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A fesztivál alkalmával átadják a Magyar Mozgókép Díjakat is az elmúlt év legjobb magyar filmjeinek, amelyek nevezését február legvégéig várják.

A Magyar Mozgókép Díjakra elsősorban 2023. március 1. és 2024. február 28. között – a kategória sajátosságainak megfelelően – moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba vagy streaming-szolgáltató általi vetítésre került, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül vetített filmek nevezhetők, de olyan alkotásokat is várnak, amelyek az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon debütálnak.

A nevezést a filmalkotás producere vagy rendezője nyújthatja be. Egy alkotó több filmet is nevezhet, és minden nevezendő filmalkotást külön nevezési lapon kell regisztrálni. Minden olyan magyar mozgóképes alkotással részt lehet venni, amely állami támogatásból vagy független produkcióként jött létre, megfelel a kiírás feltételeinek és nem nevezték korábban a Magyar Mozgókép Díjakra.

A nevezések a Magyar Filmakadémia tagjaiból összeálló szakmai előzsűri elé kerülnek, amely február 28. és 2024. március 28. között dönt a jelölésekről és arról, hogy a benevezett alkotások milyen egyedi alkotói kategóriákban versenyeznek. A díjak sorsáról idén is öttagú szakmai zsűri dönt; a zsűritagok névsorát a jelöltek bejelentésekor fogják nyilvánosságra hozni a szervezők. A szervezők fenntartják a jogot, hogy azt a nevezési kategóriát, ahova ötnél kevesebb nevezés érkezik, a díjak elbírálásakor ne vegyék figyelembe.

A nevezési lap és a feltételek teljes leírása itt található. A nevezési határidő 2024. február 28., éjfél. További információk: versenyinfo@magyarfilmakademia.hu.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat