Ötfilmes podcast: felnövésfilmek (7. epizód) Ötfilmes podcast: felnövésfilmek (7. epizód)

Ötfilmes podcast

Hetedik epizód: felnövésfilmek

Coming-of-age, felnőtté válás: mostanában egyre több rendező készít (akár erősen önéletrajzi ihletéssel is) filmet gyerekekről, kamaszokról, a felnövés kapuján kopogó fiatal felnőttekről. Olyannyira, hogy lassan külön alműfaj lesz ezekből a filmekből.

A podcast vendége ezúttal Farkas Boglárka Angéla, aki már több, mint öt éve a Filmtett állandó szerzője, és megpróbáltunk kiválasztani öt fontosabb felnövésfilmet – vagy csak olyat, ami valamiért közel áll a szívünkhöz. Visszamentünk ennek az „alműfajnak” egészen a gyökereihez is, de egy egészen friss alkotást is kiveséztünk.

A podcastet a Spotify szolgáltatón keresztül lehet hallgatni, ide kattintva lehet feliratkozni a teljes streamre. Az Apple Podcasts programon belül is fel lehet iratkozni, ahhoz meg emide kell kattintani. A friss epizódot itt lehet meghallgatni:

Ha valamiért nem működne a fenti beágyazás (embed), akkor erre a linkre is lehet kattintani. Jó szórakozást kívánunk!

Az adásban hivatkozott filmek:

Továbbá: Boyhood / Sráckor (Richard Linklater), Rebel Without a Cause / Haragban a világgal (Nicholas Ray);  Harold and Maude (Hal Ashby); Licorice Pizza (Paul Thomas Anderson); The Graduate / Diploma előtt (Mike Nichols); Lady Bird (Greta Gerwig); A legjobb dolgokon bőgni kell (Cristina Groșan); Juno (Jason Reitman); Booksmart / Éretlenségi (Olivia Wilde); Y tu mamá también / Anyádat is (Alfonso Cuarón); The Squid and the Whale / A tintahal és a bálna (Noah Baumbach); Černý Petr / Fekete Péter (Miloš Forman).

Támogass egy kávé árával!
 

Kapcsolódó filmek

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat