Ötfilmes podcast: felnövésfilmek (7. epizód) Ötfilmes podcast: felnövésfilmek (7. epizód)

Ötfilmes podcast

Hetedik epizód: felnövésfilmek

Coming-of-age, felnőtté válás: mostanában egyre több rendező készít (akár erősen önéletrajzi ihletéssel is) filmet gyerekekről, kamaszokról, a felnövés kapuján kopogó fiatal felnőttekről. Olyannyira, hogy lassan külön alműfaj lesz ezekből a filmekből.

A podcast vendége ezúttal Farkas Boglárka Angéla, aki már több, mint öt éve a Filmtett állandó szerzője, és megpróbáltunk kiválasztani öt fontosabb felnövésfilmet – vagy csak olyat, ami valamiért közel áll a szívünkhöz. Visszamentünk ennek az „alműfajnak” egészen a gyökereihez is, de egy egészen friss alkotást is kiveséztünk.

A podcastet a Spotify szolgáltatón keresztül lehet hallgatni, ide kattintva lehet feliratkozni a teljes streamre. Az Apple Podcasts programon belül is fel lehet iratkozni, ahhoz meg emide kell kattintani. A friss epizódot itt lehet meghallgatni:

Ha valamiért nem működne a fenti beágyazás (embed), akkor erre a linkre is lehet kattintani. Jó szórakozást kívánunk!

Az adásban hivatkozott filmek:

Továbbá: Boyhood / Sráckor (Richard Linklater), Rebel Without a Cause / Haragban a világgal (Nicholas Ray);  Harold and Maude (Hal Ashby); Licorice Pizza (Paul Thomas Anderson); The Graduate / Diploma előtt (Mike Nichols); Lady Bird (Greta Gerwig); A legjobb dolgokon bőgni kell (Cristina Groșan); Juno (Jason Reitman); Booksmart / Éretlenségi (Olivia Wilde); Y tu mamá también / Anyádat is (Alfonso Cuarón); The Squid and the Whale / A tintahal és a bálna (Noah Baumbach); Černý Petr / Fekete Péter (Miloš Forman).

Támogass egy kávé árával!
 

Kapcsolódó filmek

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat