Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

1992-ben születtem Budapesten. Az ELTE-n és a MÚOSZ újságíró akadémiáján végeztem. 2011 több újságban publikálok filmes, irodalmi, kulturális témákban, emellett szerkesztéssel és marketinggel foglalkozom. 

Írásai a Filmtetten (66)

Kitörni a babaházból – Sofia Coppola: Priscilla

2023. szeptember 19.

Sofia Coppola elkészítette az Elvis cáfolatát: a Priscilla szerint az igazi áldozat Priscilla Presley volt, aki hosszú évek munkájával volt képes kilépni a vágyott, de túl sok keserűséget okozó kapcsolatból.

Nagyok játszmája – Michael Mann: Ferrari

2023. szeptember 5.

Michael Mann szerelemprojektje átélhetővé teszi a szenvedélyt az autóversenyzés iránt, miközben önreflexív gesztussal legalább ennyire mesél a mozi iránti rajongásról is.

Játssz velem! – Greta Gerwig: Barbie

2023. július 19.

A Barbie-ban nem az a legjobb, hogy megelevenedik benne álmaink gyerekszobája, hanem hogy lehengerel, provokál, megnevettet – és teljesen összezavar.

Több mint a világ legszebb nője – Gina Lollobrigida

2023. május 1.

Januárban az egyik utolsó klasszikus filmsztár távozott közülünk. Gina Lollobrigida az ötvenes-hatvanas években volt a csúcson, később nem is nagyon játszott, ám a hatása a filmvilágra és a közvéleményre jóval hosszabb ideig kitartott, nem függetlenül a magán- és közéleti furcsaságaitól sem. Az isteni Lollo valóban a világ egyik legszebb nője volt, de több is annál – igazi díva, amilyen ritkán születik. 

Gyöngyösi Lilla

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat