Tegnap este megkezdődött a Cannes-i Fesztivál Tegnap este megkezdődött a Cannes-i Fesztivál

Tegnap este megkezdődött a Cannes-i Fesztivál

Vörös szőnyeges sztárfelvonulással, életműdíj-átadóval és a Jeanne du Barry című kosztümös francia filmmel tegnap este megkezdődött a Cannes-i Fesztivál 67. kiadása.

A megnyitón életműdíjat vett át Michael Douglas. A 78 éves amerikai színész az idei plakát „főszereplőjével”, Catherine Deneuve-vel együtt nyitotta meg a világ legnagyobb filmfesztiváljának idei eseménysorozatát. A megnyitó háziasszonya Deneuve lánya, Chiara Mastroianni volt.

A megnyitó előtti vörös szőnyeges felvonulást a fesztivál nagy visszatérőjeként emlegetett Johnny Depp zárta: ez volt a színész első nyilvános szereplése a botrányos válópere óta – megjelenése ellen francia feminista szervezetek tiltakoztak is a napokban, és a Libération című napilapban francia művészek emeltek szót az ellen, hogy Cannes „vörös szőnyegen fogad agresszorokat”. Depp a nyitófilm, a Jeanne du Barry XV. Lajosát alakította a film rendező-címszereplője, Maïwenn oldalán.

Az idei fesztivál központi versenyprogramjának zsűrielnöke a kétszeres Arany Pálma díjas Ruben Östlund, a rövid- és diákfilmes zsűrié Enyedi Ildikó, az Un certain regard-é John C. Reilly.

A Annecy után a Croisette-en is versenyez Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje, és a Cannes Classics-ban is lesz magyar film: Elek Judit Sziget a szárazföldön című alkotása.

(borítókép a fesztivál Facebook-oldaláról)

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat