Fazakas Lehel

Írásai a Filmtetten (20)

Alig megvillanó műpénisz – Dean Craig: The Estate

2022. november 14.

Dean Craig fekete komédiája nem sikerült elég bevállalósra: hiába jut el sokszor a polgárpukkasztás küszöbéig, túl szemérmes marad ahhoz, hogy morbid viccei működjenek. A néző így legfeljebb csak azon nevet a film végén, hogy egyáltalán eszébe jutott beülnie a moziba.

„90 százalék a casting, a másik 90 pedig a forgatókönyv” – Interjú Szakonyi Noémi Veronikával és Vincze Máté Arturral, a Hat hét alkotóival

2022. október 15.

Az idei Filmtettfesztet nyitó Hat hét kapcsán beszélgettünk a film rendezőjével, Szakonyi Noémi Veronikával, és forgatókönyvíró párjával, Vincze Máté Arturral a film születéséről, a nyílt örökbefogadásoknál bevezetett hat hetes törvényről, dokumentum- és játékfilmes formák közötti átjárhatóságról, pingpongról és papagájokról. (A cikkben spoilerek lehetnek!)

Mezítlábas nyomozás – Greg Mottola: Confess, Fletch

2022. október 3.

Jon Hamm magabiztos magánnyomozásba kezd egy rejtélyes gyilkosság megoldásának érdekében, miközben a Confess, Fletch szövevényes története egyre abszurdabb fordulatokat vesz. Bűntény még nem volt ennyire szervezetlen, ahogy krimikomédia sem. 

Bedöglesztett fogócska – Michael Bay: Ambulance / Rohammentő

2022. április 8.

Az azonos című dán filmből készült Rohammentő szteroidokkal pumpálja tele a kölcsönzött alaphelyzetet, a bankrabló testvérek mentőautós menekülését a Los Angeles-i utakra tereli át, hogy a fejre húzott harisnyák helyét golyóálló maszkok, kocsizó kamerák, levegőben piruettező drónok és beazonosíthatatlan szemszögek vegyék át.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat