Tom és Jerry a hibás a Közel-Kelet erőszakosságáért Tom és Jerry a hibás a Közel-Kelet erőszakosságáért

Tom és Jerry a hibás a Közel-Kelet erőszakosságáért

Az egyiptomi Állami Információs Szolgálat vezetője szerint a Tom és Jerry rajzfilmek és a videojátékok a felelősek az arab világ erőszakosságáért, írja a The Washington Post.

Abdel Sadek a kairói egyetemen tartott előadásában említette meg a népszerű amerikai rajzfilmsorozatot, amely „vicces módon tálalja az erőszakot, és azt az üzenetet közvetíti, hogy igen, megüthetem a másikat… és igen, felrobbanthatom a másikat. [A néző] fejében mindez természetesként rögzül”. Sadek az is „teljesen természetes lett, hogy egy nagyon normális fiatalember órákon át játszik videojátékokat, öldököl és vért fröcsköl, és ettől boldog és elégedett”. Sadek hozzátette: a fiatalokra „közösségi nyomás nehezedik, ami a normálisnak és érthetőnek tartott erőszak felé taszítja őket” – idézi a washingtoni portál az EgyptianStreets.com fordítását.

Amint az várható volt, a közösségi média is robbant a beszéd nyomán.

Az Állami Információs Szolgálat 1954-ben jött létre, a feladata hírekkel ellátni a közvéleményt, 2012 óta az elnök közvelten alárendeltje. A Közel-Kelet legelnyomóbb és legbrutálisabb rendszerében a szolgálat vezetőjének az erőszakért rajzfilmeket és videojátékokat hibáztató kijelentései kimondottan nevetségesek – állapítja meg a The Washington Post.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat