Maratoni vetítésen lehet megnézni a Riget Exodust a TIFF-en Maratoni vetítésen lehet megnézni a Riget Exodust a TIFF-en

Maratoni vetítésen lehet megnézni a Riget Exodust a TIFF-en

A kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál elárult pár érdekességet az idei programjából.

Lars von Trier kultikus sorozata, a Birodalom (Riget / The Kingom) huszonöt év után kapott egy harmadik, befejező évadot. A tavalyi Velencei Filmfesztiválon már egyszer levetítették mozivásznon is, idén nyáron maratoni vetítés formájában (ne feledjük: az északi országok termésére fókuszál az idei TIFF) Kolozsvárra is eljut az egyébként a MUBI streamingszolgáltató felületén nézhető, mintegy ötórás szezon. A Riget Exodusról itt írtunk:

Az idei TIFF-en ezen kívül meg lehet nézni Cate Blanchettet is a Tár című, Oscarra jelölt karmesteres filmben (kritikánk ide kattintva olvasható) Todd Field rendezésében, de Fatih Akin török-német rendező is bemutatja új, Rheingold című alkotását. Ha már Velence: a tavalyi fődíjas dokumentumfilmet, a gyógyszergyártók visszaéléseiről szóló All the Beauty and the Bloodshedet is megnézheti a nagyérdemű, mint ahogy a La syndicaliste című thrillert is az utánozhatatlan Isabelle Huppert-rel.

Ugyan még korántsem teljes az idei program, nagyon izgalmas évnek ígérkezik a június 9 és 18 között megszervezett, immár 22. kiadását ünneplő TIFF. Az eddig nyilvánosságra hozott kínálat többi filmjét ide kattintva böngészhetik a románul tudók.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat