Fantasy

Túltolt látványorgia Pókember-hadsereggel – Spider-Man: Across the Spider-Verse / Pókember: A Pókverzumon át

2023. június 1. – írta

A 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! egy szép, csendes meglepetés-siker volt – legalábbis annyiban csendes, hogy akkoriban teli erővel dübörgött az élőszereplős Marvel-gépezet, és egyre másra halmozta a kassza- és kritikai sikereket bezsebelő képregényfilmjeit. A Pókverzumról kevesebben hallottak, de a kritikai siker igen hamar utolérte a Marvel helyett a Sony égisze alatt létrejött alkotást, hiszen a legjobb animációs film Oscarját is hazavihette abban az évben.

Amíg a Disney önismétel, Guillermo del Toro alkot – A Pinokkió új adaptációiról

2023. január 5. – írta

Pinokkiót az év utolsó hónapjaiban két új egészestés alkotásban is láthattuk. Ezektől ugyanazt kapjuk, amit a címek hallatán várnák: a Disney-féle Pinokkió az marad, amit a több mint nyolcvan éves elődje már megalkotott, a Guillermo del Toro: Pinokkió pedig más. Nemcsak az 19. századi olasz meséhez és a Disney-animációhoz képest más, hanem del Torósan egyedi.

Szívfacsarás színesceruzával – Alberto Vázquez: Unicorn Wars / Háború az egyszarvúak ellen

2022. december 13. – írta

Amikor azt olvastam a Háború az egyszarvúak ellenről, hogy „az Apokalipszis most és a Bambi egyvelege”, akkor azt hittem, csak a szerkesztő vicceskedett, de tévedtem. A film tényleg a kettő főbekólintós koktélja, és egyértelmű párhuzamként kezeli mind a kettőt, mind a narratívát, mind a filmnyelvet tekintve, méghozzá véresen profi módon.

Holttestekkel suttogó – Madarász Isti: Átjáróház

2022. december 6. – írta

A hagyományos romantikus komédiák bájának ötvözése a hollywoodi stílusú fantasy-k nagyszabású hőstörténeteivel kifejezetten egyedülálló próbálkozás a magyar filmtörténetben. Madarász Isti rendezését mégis az abszurd humor és az innovatív látványvilág teszi igazán különlegessé. Az Átjáróház az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb hazai közönségfilmje.

Szűrő
Rovatok
Cikksorozatok
Filmműfajok
Tematikák

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat