A Kálmán-nap a Palicsi Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez A Kálmán-nap a Palicsi Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez

A Kálmán-nap a Palicsi Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez

A 31. alkalommal, július 20-26. között tartandó szerbiai filmfesztiválon méretteti meg magát Hajdu Szabolcs filmje. A szemlén idén is külön válogatásban láthatók magyar filmek, Fésős András Magasmentés drámája a Párhuzamok és ütközések (Parallels and Encounters) szekcióban mutatkozik be.

Hajdu Szabolcs trilógiájának második része tíz másik alkotással száll ringbe a versenyprogramban, ezek között említhető Jorgosz Lanthimosz idei A kegyelem fajtái (Kinds of Kindness) filmje, Gustav Möllertől a Sons vagy Magnus von Horntól a Lány a tűvel (The Girl with the Needle). A Kálmán-nap így esélyes a legjobb filmnek járó Arany Torony díjra, a legjobb rendezőt méltató Palicsi Toronyra, de a zsűri különdíját és a közönség kedvencének elismerését is megszerezheti.

A magyar filmes válogatásban idén hat mű szerepel. Ezek az Elfogy a levegő (r. Moldovai Katalin), Kék Pelikan (r. Csáki László), Valami Madarak (r. Hevér Dániel), A kapus halála (r. Siflis Zoltán), Lefkovicsék gyászolnak (r. Breier Ádám) és a Semmelweis (r. Koltai Lajos).

A fesztivál Lifka Sándor nevét viselő életműdíját idén Anica Dobra szerb színésznőnek és Phedon Papamichael görög operatőrnek ítélik.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat