Címke: magyar filmek

Ingyenes filmekkel járul hozzá a digitális oktatáshoz a filmintézet

2020. március 23. – írta

A Nemzeti Filmintézet (NFI) összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm ingyenes online hozzáférésének biztosításával járul hozzá a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához.

Az Akik maradtak kapta a legtöbb díjat a magyar filmkritikusoktól

2020. január 31. – írta

Erdélyi színészt és Erdélyben forgatott film rendezőjét is díjazták a magyar filmkritikusok. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikus Szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztályának díjait péntek délután adták át a budapesti MÚOSZ-székházban, a fődíjas a FOMO lett.

Szabó István új filmje nyitja a Magyar Mozgókép Szemlét

2020. január 31. – írta

Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét február 25-én a budapesti Corvin moziban, közölték a szervezők. Az Oscar-, Arany Pálma és Ezüst Medve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel készített új mozifilmet.

Milánóban tarolt Dombrovszky Linda Szabó Magda-adaptációja

2020. január 30. – írta

A legjobb film díjával együtt összesen öt díjat kapott a Pilátus című magyar tévéfilm a Milánói Filmdíjak átadóján (MIFF Awards). Dombrovszky Linda legjobb rendező, Hámori Ildikó a legjobb színésznő, Hartung Dávid a legjobb operatőr és Mezei Áron a legjobb vágó díját nyerte el.

Megszavazták: létrejön a Nemzeti Filmintézet

2019. december 10. – írta

Januártól intézmény dönt a televízióba és a moziba szánt filmek támogatásáról Magyarországon. A Nemzeti Filmintézet (NFI) léterhozásáról szóló jogszabályt 135 igen, 27 nem szavazattal és 25 tartózkodás mellett fogadta el a Ház kedden.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat