Hajdu Szabolcs trilógiamaratont szerveznek Budapesten Hajdu Szabolcs trilógiamaratont szerveznek Budapesten

Hajdu Szabolcs trilógiamaratont szerveznek Budapesten

Szeptember 29-én a budapesti Kino Moziban Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiáját nézhetik meg a mozikedvelők - aki jegyet vesz két filmre, az a harmadikat ingyen nézheti. Egy nappal később, Szegeden premier előtti közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők a rendezővel.

Október 10.-től látható a magyarországi mozikban Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának befejező darabja, az Egy százalék indián. A Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikerrel debütált, keserű humorú alkotásból már több teltházas vetítést tartottak Magyarországon, többek között Debrecenben, Veszprémben és Budapesten is.

Szeptember 29-én a fővárosi Kino Moziban tartják a trilógiamaratont, ahol egymás után lehet megnézni a 2016-os Ernelláék Farkaséknál című filmet, a 2023-as Kálmán-napot és a filmhármas befejező darabját. Aki jegyet vesz két filmre, az a harmadikat ingyen nézheti meg. Jegyinfókat a Kino Mozi weblapján lehet találni.

Szegeden a Belvárosi Mozi ad otthont az Egy százalék indián vetítésének szeptember 30-án, 18 órai kezdettel. A vetítés utáni közönségtalálkozón Hajdu Szabolccsal, a film írójával és rendezőjével dr. Sághy Miklós, az SZTE Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék docense beszélget, az eseményre ezen a linken lehet jegyet váltani.

Az Egy százalék indián három párról szól (Rajmund és felesége Csibi, Árpi és barátnője Niki, Andris és felesége Zsuzsa), akik a férfiak közös fiatalkori barátjának temetése miatt gyűltek össze. A lányok egy ideig tűrik a férfiak beszólásait, elmélkedéseit, de egy idő után mindenkinek elege lesz a másikból. A film az identitás, az öröklött viselkedési minták, a hímsovinizmus, a feminizmus, és a modern nemi szerepek kérdéseivel foglalkozik.

Még több információ a filmről és a közönségtalálkozókról az alkotás Facebook oldalán található.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat