Timothy Spall lesz a TIFF-megnyitó díszvendége Timothy Spall lesz a TIFF-megnyitó díszvendége

Timothy Spall lesz a TIFF-megnyitó díszvendége

Az angol színész életműdíjat vesz át június 9-én, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál főtéri nyitógáláján.

Timothy Spall több mint 150 mozi- és tévéfilmben játszott, kétszer jelöltek BAFTA-díjra (Titkok és hazugságok / Secrets & Lies, Tingli-tangli / Topsy-Turvy, 1999), 2014-ben ő lett a legjobb színész Cannes-ban (Mr. Turner).

Mike Leigh állandó alkotótársa, de rendezte Clint Eastwood (Az elefántvadász / White Hunter Black Heart, 1990), Kenneth Branagh (Hamlet, 1996, Lóvátett lovagok / Love’s Labour’s Lost, 2000) és Bernardo Bertolucci (Oltalmazó ég / The Sheltering Sky, 1990) is. Tom Cruse-zal játszott Az utolsó szamurájban (The Last Samurai, r. Edward Zwick, 2003), Jim Carrey-vel a Lemony Snicket – A balszerencse áradásában (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, r. Brad Silberling, 2004). A nézők fiatalabb generációi a Harry Potter szériában, Peter Pettigrew szerepében találkoztak vele, és ő volt Winston Churchill A király beszédében (The King’s Speech, r. Tom Hooper, 2010). II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

A meghívás és a kitüntetés apropóját a nyitófilm, a Northern Comfort szolgáltatja: ez Timothy Spall legfrissebb munkája. A fesztivál megnyitóján jelen lesz a film rendezője, Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, és a film másik főszereplője, Lydia Leonard.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat