Maláj horrorfilm nyerte a Kritikusok Hetét Cannes-ban Maláj horrorfilm nyerte a Kritikusok Hetét Cannes-ban

Maláj horrorfilm nyerte a Kritikusok Hetét Cannes-ban

Amanda Nell Eu maláj rendező Tiger Stripes című filmje nyerte a 62. Kritikusok Hete 10 000 eurós nagydíját.

Tiger Stripes főszereplője egy 11 éves lány, aki gondtalanul éli az életét, míg rémítő elváltozások nem kezdenek megjelenni a testén. Az alkotás metamorfózis és lázadás története, rendezője első nagyjátékfilmje, amelynek a forgatókönyvét is ő maga írta. A film maláj, tajvani, szingapúri, francia, német, holland, indonéz és katari koprodukcióban készült. Bár nem ez az első malajéziai film a fesztiválon, Eu az első női rendező, aki Cannes-ban versenyez.

Kép a Tiger Stripes című filmből

A Kritikusok Hete második legértékesebb, 8000 eurós French Touch díját a belga Paloma Sermon-Daï Il Pleut Dans la Maison (It’s Raining in the House) című testvérdrámája nyerte el. A kategória pályakezdő színészi díja Jovan Ginicé lett a Lost Country (r. Vladimir Perisic) című szerb filmben nyújtott alakításáért, Nans Laborde-Jourdàa Boléro című filmje elvitte a legjobb filmnek járól Leitz Ciné díjat és a Canal+ rövidfilmes különdíját.

A Gan Alapítvány forgalmazói küzöndíját a francia Pyramide Films nyerte el, a legjobb forgatókönyvírónak járó SACD-díjat Iris Kaltenback kapta a Le Ravissement (The Rapture) című pszichológiai thrillerért, amelyet ő is rendezett.

A Kritikusok Hete válogatásában idén 11 film versenyzett, ezek közül hét a központi versenyprogramnak is része. Hat filmet nő rendezett, közülük négyen a központi verseny díjaiban is reménykedhetnek.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat