Maláj horrorfilm nyerte a Kritikusok Hetét Cannes-ban Maláj horrorfilm nyerte a Kritikusok Hetét Cannes-ban

Maláj horrorfilm nyerte a Kritikusok Hetét Cannes-ban

Amanda Nell Eu maláj rendező Tiger Stripes című filmje nyerte a 62. Kritikusok Hete 10 000 eurós nagydíját.

Tiger Stripes főszereplője egy 11 éves lány, aki gondtalanul éli az életét, míg rémítő elváltozások nem kezdenek megjelenni a testén. Az alkotás metamorfózis és lázadás története, rendezője első nagyjátékfilmje, amelynek a forgatókönyvét is ő maga írta. A film maláj, tajvani, szingapúri, francia, német, holland, indonéz és katari koprodukcióban készült. Bár nem ez az első malajéziai film a fesztiválon, Eu az első női rendező, aki Cannes-ban versenyez.

Kép a Tiger Stripes című filmből

A Kritikusok Hete második legértékesebb, 8000 eurós French Touch díját a belga Paloma Sermon-Daï Il Pleut Dans la Maison (It’s Raining in the House) című testvérdrámája nyerte el. A kategória pályakezdő színészi díja Jovan Ginicé lett a Lost Country (r. Vladimir Perisic) című szerb filmben nyújtott alakításáért, Nans Laborde-Jourdàa Boléro című filmje elvitte a legjobb filmnek járól Leitz Ciné díjat és a Canal+ rövidfilmes különdíját.

A Gan Alapítvány forgalmazói küzöndíját a francia Pyramide Films nyerte el, a legjobb forgatókönyvírónak járó SACD-díjat Iris Kaltenback kapta a Le Ravissement (The Rapture) című pszichológiai thrillerért, amelyet ő is rendezett.

A Kritikusok Hete válogatásában idén 11 film versenyzett, ezek közül hét a központi versenyprogramnak is része. Hat filmet nő rendezett, közülük négyen a központi verseny díjaiban is reménykedhetnek.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat