Cannes-ban lesz az új Mad Max ősbemutatója Cannes-ban lesz az új Mad Max ősbemutatója

Cannes-ban lesz az új Mad Max ősbemutatója

Kilenc évvel a Mad Max: A harag útja bemutatója után május 15-én, a Croisette-en folytatódik a saga története – jelentette be tegnap este a Cannes-i Fesztivál.

A Furiosa: A Mad Max Saga lesz a 45 évvel ezelőtt elindult Mad Max franchise ötödik darabja az 1979-es Mad Max, az 1981-ben bemutatott Mad Max 2.: Az országúti harcos (Mad Max II: The Challenge), a négy évvel később debütált Mad Max 3.: Az igazság csarnokán innen és túl (Mad Max: Beyond Thunderdome) és a 2015-ben újjáéledt és hét Oscar-díjjal jutalmazott Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road) után. 

Lenyűgöző őrület a MAXimumon – George Miller: Mad Max: Fury Road / Mad Max: A harag útja

2015. május 18.

Már az előzetes alapján sejteni lehetett, hogy az eredeti Mad Maxet is jegyző George Miller harminc évnyi maxtelenség után nagyon szórakoztató és látványos esztelenséggel kelti életre mai technikával és filmes nyelvvel a sivatagi pusztaságban száguldozó egykori rendőr karakterét. De hogy ekkorát üssön ez a film, arra nem lehet eléggé felkészülni.

Olvasd tovább  

Mind az öt filmet az ausztrál George Miller rendezte, aki ezúttal egy előzményfilmmel áll elő, ami A harag útjában felbukkant Furiosáról fog szólni (Anya Taylor-Joy játssza). A több mint egy évtizede tervezett folytatást szerdán, május 15-én mutatják be a Lumière filmszínházban, versenyen kívül. 

Miller nem először fog felvonulni a cannes-i vörös szőnyegen: 2022-ben itt mutatta be – szintén versenyen kívül – a Háromezer év vágyakozást (Three Thousand Years of Longing) főszereplői, Tilda Swinton és Idris Elba társaságában, kétszer zsűritag, 2016-ban pedig zsűrielnök volt a fesztiválon.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat