Volveréis: szakítós vígjáték a romániai mozikban Volveréis: szakítós vígjáték a romániai mozikban

Volveréis: szakítós vígjáték a romániai mozikban

Cannes-ban díjazott szakítós vígjátékra hívja a romániai moziközönséget a Filmtett Egyesület.

Ale filmrendező, Alex pedig színész. 15 együtt töltött év után úgy döntenek, hogy bulit szerveznek szakításuk megünneplésére, amelyre meghívják a családjukat és a barátaikat. De amikor bejelentik, senki sem hisz nekik. Együtt lenni valakivel – akár elkezdesz egy kapcsolatot, akár küzdesz a folytatásért, akár úgy döntesz, hogy szakítasz – olyan, mintha filmet forgatnál.

A filmet Jonás Trueba rendezte, és a forgatókönyvet is ő jegyzi két főszereplőjével, Itsaso Aranával és Vito Sanzzal közösen. 

A Volveréis ősbemutatója idén májusban volt a Cannes-i Fesztivál Rendezők Kéthete (Directors' Fortnight) szekciójában, ahol elnyerte az Europa Cinemas mozihálózat forgalmazást segítő különdíját (Label Europa Cinemas). A Volveréis versenyzett Guadalajara és a kínai Pingyao nemzetközi fesztiváljainak fődíjáért is.

A spanyolul és angolul beszélő szakítós vígjátékot premier előtti vetítésen lehet megtekinteni a bukaresti Films de Cannes fesztivál keretében október 31-én 20:30-tól, az Elvire Popesco moziban (jegyek itt). Szintén különleges vetítés lesz a temesvári Győzelem moziban november 16-án: a Volveréist a mozi Film Therapy nevű projektje részeként mutatják be, és a vetítés után egy pszichológus vezetésével lehet átbeszélni a film által felvetett kényes témákat. 

A Volveréis november 1-jén kerül a romániai mozikba Nuntă, dar invers címmel, rendszeres vetítései lesznek a következő helyszíneken: Brád (Zarand mozi), Bukarestben (Elvire Popesco mozi, a Román Parasztmúzeum mozija), Csíkszeredában (Csíki mozi), Karánsebes (Luna mozi), Kolozsváron (Művész mozi, Győzelem mozi), Lupény (Cultural mozi), Petrozsény (Șerban Ionescu mozi), Resicabányán (Dacia mozi), Vulkán (Luceafărul mozi). A filmet műsorra tűzte a Cityplex hálózat Sepsiszentgyörgyön, Maroshévízen, Bârladon, Huszvárosban (Dacia mozi) és Konstancán (Jean Constantin mozi), egyszeri vetítésen meg lehet nézni az aradi Művész moziban november 15-én, 19 órától, illetve november 1-je után be lehet rá ülni a szatmárnémeti és a brassói Cinema One mozikba is.

A Volveréist minden helyszínen eredeti, spanyol és angol nyelven, román felirattal vetítik, romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat