Egyszeri vetítésen lehet megnézni Budapesten a Csajkovszkij feleségét Egyszeri vetítésen lehet megnézni Budapesten a Csajkovszkij feleségét

Egyszeri vetítésen lehet megnézni Budapesten a Csajkovszkij feleségét

Kirill Szerebrennyikov legújabb rendezése, az idei Cannes-i Fesztivál versenyprogramjában bemutatott Csajkovszkij felesége című kosztümös drámát vetítik december 12-én az Uránia filmszínházban.

A film Pjotr Iljics Csajkovszij életének egy legendákkal övezett mozzanatáról szól, amikor a terjedő pletykákat megelőzendő váratlanul házasságra lép egy fiatal rajongójával, Antonyina Miljukovával. Ám amikor a világhírű zeneszerző rájön, hogy a frigy nem működik, elhagyja a nőt és minden kapcsolatot megszakít vele. A fiatal asszonyt mindez a kétségbeesésbe, majd az őrületbe kergeti.

Kép a Csajkovszkij felesége című filmből

A disszidens orosz rendező legújabb filmje a világhírű zeneszerző korábban ismeretlen oldalát mutatja meg Antonyina szűrőjén keresztül. Aljona Mihailova elmélyült alakítása, Vlagyiszlav Opeljanc operatőr légies kameramozgásokkal tarkított hosszú beállításai és a stílusos látványtervezés a címszereplő elméjének labirintusában vezetik a nézőt.

A filmet egyetlen alkalommal, december 11-én 19:30-tól vetíti nagyvásznon a magyarhangya az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében. Az előadásra már vásárolhatók jegyek a mozi pénztárában, illetve online ezen a linken. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat