Címke: netflix

TikTok-esküdtszék, YouTube-szakértők, Twitter-bíróság – Johnny Depp és Amber Heard tárgyalásainak dokumentumfilmjeiről

2023. szeptember 7. – írta

„Ki mond igazat? Kiben bízhatunk?” – hangzanak a kérdések a Johnny Depp és Amber Heard peréről készült dokumentumsorozatokban. Egy év után sem fogunk ezekre válaszokat kapni, ehelyett a végletekig elemzett és parodizált tárgyalássorozat változatos perspektívákban válik a post-truth médiakorszak kiemelkedő példájává.

A Netflix visszanéz – Charlie Brooker: Black Mirror, 6. évad

2023. július 4. – írta

Minden csoda három napig tart, ám a Black Mirror csodája csodával határos módon négy évadot is kibírt. Az ötödik évad megbillenteni látszott a sorozat ázsióját, egyesek temetni kezdték Charlie Brooker éjfekete gyermekét. A hatodik évadra azonban három helyett mindjárt öt epizóddal tért vissza az egyre bővülő „audiovizuális novelláskötet”, és milyen jól tette! Az ötből nem egy, nem kettő, hanem mindjárt három epizód zseniális – ez nem is rossz arány!

És te ki vagy, ha boldogtalan vagy? – Lee Sung Jin: Beef / Balhé

2023. május 20. – írta

Ki ne gondolt volna már arra, hogy mi lett volna, ha beint az orra előtt becsukódó busz sofőrjének, visszaszól a passzív-agresszív kasszásnak a boltban, vagy egyszer tényleg megmondja az őszintét a főnökének? Az ilyen mindennapi fennakadásokon, kisebb-nagyobb igazságtalanságokon legtöbben csak magunkban puffogunk, néha utólag realizálva, hogy mit és hogyan kellett volna. A Netflix és az A24 égisze alatt született Balhé erre az egyetemes, mégis elfojtott frusztrációra építve hozza le az év legélvezetesebb sorozatát, ami sokkal több meglepetést rejt, mint ahogy azt első ránézésre gondolnánk.

Óda a bérgyilkos-szakszervezet üdvöskéjéhez – Sung-hyun Byun: Kill Boksoon / Boksoon kettős élete

2023. április 17. – írta

A Netflix repertoárja olyan filmmel bővült, amely választ ad arra, hogy miképp nevelné a Fekete Mamba a tinilányát, és hogyan harcolna tetszőlegesen választható és minden szinten túlértékelt akcióhősünk körömcipőben-kosztümszettben. A kérdésekre felelő Boksoon kettős élete mégsem szörnyszülött – ha az, akkor viszont a legszórakoztatóbb.

[N*(W+R)]2 – Nicolas Winding Refn: Copenhagen Cowboy / Koppenhágai cowboy

2023. április 5. – írta

A szerzői sorozatok egészen ritkaságszámba mennek, és ha végignézzük Nicholas Winding Refn legújabb ilyen dobását, valamelyest talán érthetővé is válik, hogy miért. A Koppenhágai cowboy komolyan próbára teszi a néző türelmét, és különösebben nem is jutalmaz meg a kitartásunkért. De ha valaki szereti a csúcsra járatott NWR-stílust, annak remek élményben lesz része.

Zöld háttér előtt – Ökoválság és a filmipar

2023. február 18. – írta

Eltérő mértékben ugyan, de gyártót, alkotót, nézőt és kritikust egyaránt foglalkoztatja korunk egyik, lassan megkerülhetetlenné váló témája: a környezetvédelem. Ennek a különböző aspektusaival foglalkozik most induló, az ökológia és a kortárs film kapcsolatáról szóló sorozatunk.

Nyugi, ez csak a világvége – Noah Baumbach: White Noise / Fehér zaj

2023. január 23. – írta

Egyesek úgy tartják, Don DeLillo 1985-ös kultuszregénye, a posztmodern amerikai irodalom egyik kulcsművének tartott Fehér zaj jószerivel megfilmesíthetetlen. A Noah Baumbach által rendezett mozgóképes adaptáció nem cáfol rá erre az előfeltevésre, de ennek dacára is van néhány nagy pillanata, ráadásul a Netflix portfólióját is remekül színesíti.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat