Ezekre a folytatásokra számítsunk a következő években II. Ezekre a folytatásokra számítsunk a következő években II.

CGI közt veled lenni

Ezekre a folytatásokra számítsunk a következő években II.

A végtelen hollywoodi folytatásáradatról szóló írásunk után tegnap elkezdtük számba venni, hogy milyen sequelekre lehet számítani a következő években. Kétszer olyan súlyos a helyzet, amilyennek tegnap látszott: íme még egy nagyjából ugyanakkora válogatás. Egytől három hagymáig osztályozunk ma is, és van egy film, amit annyira kíváncsian várunk, hogy nem kapott hagymát – hátha utólag sem kell majd kiutalnunk neki!

Kémek, nyomozók, csalók

Kingsman: The Secret Service 2: Annyira jó ötlet volt készíteni egy James Bond-paródiát! De annyira nem volt zseniális, hogy a Fox sequelt csináljon hozzá. A bevétel sem volt csillagászati a befektetett költségvetéshez képest, Matthew Vaughn mégis elvállalta már a forgatókönyvet, és valószínűleg Taron Egerton és Sophie Cookson is aláírja az új szerződést. Colin Firth-ről még semmit sem tudni…

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Layer Cake 2: Matthew Vaughn-féle jól sikerült eredeti filmhez lazán kapcsolódik a Viva La Madness című regény, amelynek adaptációs jogait a Jason Statham-féle produkciós cég már megvásárolta. Az új film nagyon különböző lesz elődjétől, és már 2016-ban leforgathatják.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Inferno: Ez lesz a harmadik Dan Brown-film – a The Da Vinci Code és az Angels & Demons után. Tom Hanks visszatér Robert Langdonként, Ron Howard pedig rendezőként. Bízzunk bennük?

Mikorra várható? 2016. október 14.

Mennyire sírunk előre tőle?


Jack Reacher 2: A Lee Childs-könyv adaptációjának már van címe: Jack Reacher: Never Go back, a főszerep ismét Tom Cruise-é, akit most egy 16 évvel korábbi gyilkossággal fognak megvádolni. Christopher McQuarrie feladta, Edward Zwick vállalta helyette a rendezést.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Mission: Impossible 6: A Paramount hatalmas reményeket fűz a Mission: Impossible – Rogue Nation sikeréhez, úgyhogy máris forralják az újabb utánnyomatot, állítólag meg is sürgették a projektet, nehogy túl hosszan kelljen várnunk rá. De mi újjal tud még előállni Cruise ügynök?

Mikorra várható? Túl hamar.

Mennyire sírunk tőle?


Now You See Me: The Second Act és Now You See Me 3: A Lionsgate meglepően nagyot kaszált 2013-ban a szemfényvesztő csapat agyafúrt történetével, mégis meglepő, hogy máris két folytatáson is gondolkoznak. Jesse Eisenberg, Woody Harrelson és Dave Franco visszatér a főszerepekben, de az éppen pocakos Isla Fisher helyét valószínűleg Daniel Radcliffe veszi át, legalábbis a második részben.

Mikorra várható? 2016. június és 2018.

Mennyire sírunk tőle előre?


Sherlock Holmes 3: Guy Ritchie rendezi, főszerepeit Robert Downey Jr és Jude Law játssza, gyúrják a forgatókönyvet… de tényleg szükséges egy sokadik Sherlock Holmes-film?!

Mikorra várható? Nincs dátum, de a közeljövőben jöhet.

Mennyire sírunk tőle?


Salt 2: Angelina Jolie ugyanúgy csücsörít, akár Smith-néként, akár Salt ügynökként látjuk, mégis gyártásba vették már az utóbbi folytatását. Igaz, Jolie-nak nincs most nagy kedve hozzá, megeshet, hogy a Sony nélküle fog továbblépni. Akkor pedig minek a cím sója?

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk tőle előre?


Rajtuk nevet a világ

American Pie 5: Tara Reid örvendeztette meg májusban a rajongókat az újabb utánnyomat örömhírével. A történet valószínűleg Las Vegasban fog játszódni, egyéb részletről egyelőre halvány lila… dunsztunk sincs.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Bad Santa 2: No, erre tényleg nem számítottunk: Billy Bob Thornton ismét kiábrándult, iszákos, mocskos szájú Mikulás lesz, a forgatást állítólag már idén ősszel lezavarják Doug Ellin vezénylésével.

Mikorra várható? Talán 2016-ra.

Mennyire sírunk előre tőle?


Beverly Hills Cop 4: Brett Ratner Jerry Bruckheimer producerrel és persze Eddie Murphyvel ismét karöltve nekiveselkedik ennek. Axel Foley visszatér benne a gyökereihez, Detroitba…

Mikorra várható? Biztos nem a beígért jövő márciusra, hiszen még gyártásba sem vették.

Mennyire sírunk előre tőle?


Triplets: A szikár nagydarab – Arnold Schwarzenegger – és a duci törpe – Danny DeVito – mellé mellé harmadik ikertesóként beszáll egy színesbőrű: Eddie Murphy, ha minden jól megy, bár ő még nem vállalta el a szerepet. Annyira kíváncsiak vagyunk, hogy épp csak szipogni kezdtünk, talán nem fog kelleni a zsebkendő.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Alan Partridge 2 (nem tudni), Neighbors 2 (2016 nyara), Zoolander 2 (2016. február), We're The Millers 2 (talán).


Tinédzserek a pácban

Maze Runner: The Death Cure: Ez a film fogja lezárni a James Dashner-féle Maze Runner könyvekből készülő sci-fitrilógiát, amelynek második része egyébként idén szeptemberben kerül a mozikba. Ezt is Wes Ball fogja rendezni, sztárja Dylan O'Brien lesz, kamaszlányok nagy örömére.

Mikorra várható? 2017. január.

Mennyire sírunk tőle előre?


The Hunger Games: Mockingjay Part 2: Igen, ez most már tényleg az utolsó rész lesz. Persze az is lehet, hogy ebben a nagy franchise-őrületben és eredetiötlet-ínségben kapunk egy újabb fecsegőposzáta-trilógiát.

Mikorra várható? 2015. november 20.

Mennyire sírunk tőle előre?**


The Princess Diaries 3: Anne Hathaway hivatalosan felnőtt, meg is koronázták, de úgy tűnik, nem lett sokkal talpraesettebb: ismét botladzó hercegnő lesz Debra Chase produceri gondviselése alatt… De mineeeeeek?

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Karate Kid 2: Jaden Smith és Jackie Chan visszatér Karate Kid rebootjában (a 2010-es változat nézhetőre sikerült), de Breck Eisner rendező még tavaly visszalépett, s nem tudni, ki lesz a helyettese.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Kukkert a ruhásszekrénybe!

Alice Through The Looking Glass: Folytatódik az Alice In Wonderland, Johnny Depp-pel, Mia Wasikowskával és Helen Bonham-Carterrel, de Tim Burton nélkül. És már elkezdték az utómunkát.

Mikorra várható? 2016. május 27.

Mennyire sírunk előre tőle?


Az Avatar folytatásai: A legelső Avatar különleges volt a technikája miatt, de ismerjük el, a sztorija túlzottan nem volt ütős. Az ennek ellenére begyűlt forgalmazási bevétel nagyjából 2,8 milliárd okot jelent a folytatásra. Na de négyre?!

Mikorra várhatók? 2017, 2018 és 2019 karácsonya, az Avatar 5 egyelőre pletykaszinten létezik.

Mennyire sírunk előre tőle?


Beetlejuice 2: Tim Burton sosem volt a véget nem érő franchise-ok lelkes híve, viszont valakinek sikerült meggyőznie arról, hogy 80-es évekbeli finomfalatját, a Beetlejuice-t újrafűszerezze. Valójában a bemutató óta rebesgetik a folytatást, ám a körülötte levő homály csak most kezd testet ölteni. Burton fogja rendezni, Michael Keaton lesz a főszereplő és Winona Ryder is kap belőle egy részt. A forgatókönyvet David Katzenberg és Seth Grahame-Smith írja.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Chronicles Of Narnia: The Silver Chair: Kitágul a ruhásszekrényből elérhető mesevilág – egyelőre annyit lehet tudni, hogy készül az újabb meseregény-adaptáció, bár a beígért bemutató egyelőre merész vállalásnak tűnik.

Mikorra várható? 2016.

Mennyire sírunk előre tőle?


Hansel & Gretel: Witch Hunters 2: A boszorkavadász tesók kinyírták a rettenetes vasorrú bábát, s azt hiszik, most már nyugodtan hátradőlhetnek, de jaj, milyen meglepő: nagyot tévednek! Valószínűleg meg fogjuk nézni már csak azért is, mert Tommy Wirkola írja újra a forgatókönyvet, bár a rendezést állítólag lepasszolná.

Mikorra várható? 2016, talán.

Mennyire sírunk előre tőle?


Indiana Jones 5: Az a hír, hogy Chris Pratt vegye át a főszerepet Harrison Fordtól egyelőre hamisnak bizonyult, és az sem valószínű, hogy Steven Spielberg ül ismét a rendezői székbe. Bár túl sokat nem lehet tudni még róla, és nem is sietteti a dolgot, a Lucasfilm mindenképpen készül előrukkolni egy ötös Indiana Jonesszal.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Legend Of Conan: No, ez fájni fog: Arnold Schwarzenegger visszatér élete első igazán nagy szerepének folytatásában, de a történet legalább tényleg 30 évvel az eredeti után fog folytatódni.

Mikorra várható? A Terminator: Genisystől függ.

Mennyire sírunk előre tőle?


Pirates Of The Caribbean 5: A minap röppent fel a hír, hogy forgatják Ausztráliában, és szórakoztató marketingfogásként Johnny Depp – Sparrow kapitánynak öltözve – meglátogatta egy gyerekkórház apró lakóit. Az újabb folytatás címet is kapott már: Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales. A rendezők újak: Joachim Ronning és Espen Sandberg, a vásznon felbukkan Kaya Scodelario, Orlando Bloom, Javier Bardem, Geoffrey Rush és Brendon Thwaites is.

Mikorra várható? 2017. július.

Mennyire sírunk előre tőle?


Maleficent 2: Jó ötlet volt a Disney-től kibontani a Csipkerózsika főgonoszának a történetét, és Angelina Jolie-nak adni a főszerepet, de tényleg mi értelme van folytatni? Még a rendezőnek, Robert Strombergnek sincs akkora kedve hozzá, hogy egyből lecsapott volna az ötletre.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Snow White And The Huntsman 2 (vagy: The Huntsman): Rupert Sanders, Kristen Stewart, és bónuszrománcok nélkül. Chris Hemsworth és Charlize Theron visszatér, rendezni Cedric Nicolas-Troyan fog, a forgatókönyv Frank Darabonté és Craig Maziné… De hiába soroljuk a neveket: az előzőre visszagondolva máris a kispárnába fúrjuk az arcunkat.

Mikorra várható? 2016. április.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Alvin And The Chipmunks 4 (2016. február), Paddington 2 (nem tudni).


Minyonok és sárkányok

Finding Dory: Ajaj. Újabb eltűnt halacskát kell megkeresni, és egyúttal leckét kapunk majd a család fontosságáról. Az apró gyerekek ki fogják udvarolni a dorys bögréket, szüleik meg édesdeden szundíthatnak egyet a moziban.

Mikorra várható? 2016. június.

Mennyire sírunk előre tőle?


Cars 3: Egyelőre csak annyit tudni, hogy ilyen is lesz. Nem haragudnánk, ha ezúttal nem a kis, piros versenyautó, hanem valamelyik barátja, mondjuk az ütött-kopott tréler kerülne a középpontba, kevesebb szleng és nagyképűség, s több kedvesség szorulna a filmbe. Mivel John Lasseter egyelőre a Toy Story 4-gyel küszködik, úgyhogy megeshet, hogy Cars 3 számára más rendező-forgatókönyvírót jelöl ki a Pixar.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Despicable Me 3: A két Gru-filmből kizárólag a hadovázó, sárga gombóc mellékszereplők voltak értékelhetőek, róluk pedig épp a napokban került a mozikba egy spin-off The Minions címmel. Teljesen érthetetlen, miért kell most még egy bőrt lehúzni a vajszívű, horgas orrú bűnözőről, aki már meg is tért, és szerelmes is lett – talán most gyerekei fognak születni? Mindegy, biztos sokan megnézik ezt a folytatást, már csak a minyonok miatt is.

Mikorra várható? 2017. június.

Mennyire sírunk előre tőle?


Frozen 2: A Jégvarázs lett minden idők legnagyobb bevételű animációs filmje 2013-ban, úgyhogy nem is nehezedik nagy a nyomás mostanság az író-társrendező Jennifer Lee vállára. Egyáltalán nem.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Croods 2: Úgy tűnik, a DreamWorksnek feltétlenül le kell húznia még egy bőrt a kőkorszaki szakikról is, hiszen kasszsikerrel jutalmazták meg kissé együgyű történetükért és grafikájukért cserébe a gyártót.

Mikorra várható? 2017. december.

Mennyire sírunk előre tőle?


How To Train Your Dragon 3: Dean DeBlois kapott egy év haladékot, a harmadik sárkányos filmet ugyanis eredetileg jövőben akarták bemutatni. Reménykedünk: a folytatás ugyanolyan energikus és friss volt, mint az első rész, hátha az éjfúria harmadik kalandja sem okoz majd csalódást.

Mikorra várható? 2018. július.

Mennyire sírunk előre tőle?


Shrek 5: Tudjuk, hogy az ogre olyan, mint a hagyma: nem olyan büdös, hanem olyan réteges. Nos, ötödszörre talán az illata is hasonlítani kezd már...

Mikorra várható? 2020, talán...

Mennyire sírunk előre tőle?


Puss In Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves: Itt a Shrekhez tartozó spin-off folytatása is! Zorro, Babszem Jankó és Humpty Dumpty (+Jancsi és Juliska, a két gonosz óriás) összekotyvasztott története után most Ali baba és a negyven rabló meséjének Csizmás kandúros átdolgozása következik. Káosz? Káosz. De talán humorosan. Lécci!

Mikorra várható? 2018. december.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Big Hero 6 2 (valószínűleg), Ice Age 5 (yepp, ez már az ötödik bőr, jövőre), The Incredibles 2 (2016), Kung Fu Panda 3 (2016. január), The LEGO Movie 2 (2018. május), Madagascar 4 – The Penguins Of Madagascar (2018. május), Toy Story 4 (2017. július)


...és ez a három film mindenhonnan kilóg

Fifty Shades Darker és Fifty Shades Freed: A szürke legértékesebb árnyalatai több mint félmillárdot értek (mozifilmként), és már nagyjából a bemutatókor lehetett tudni, hogy más szemszögből is meg lesz támogatva a történet (kassza). E. L. James ragaszkodik az alkotói szabadságához, Dakota Johnson és Jamie Dornan visszatér a főszerepekbe, Sam Taylor-Johnson viszont elhagyta a rendezői széket.

Mikorra várhatók? 2017 és 2018 februárja.

Mennyire sírunk előre tőlük?


Trainspotting 2: Danny Boyle sem a sequeljeiről ismert, de akárcsak Tim Burton, most egyet bevállalni látszik. A 1996-os Trainspotting olyan erőteljes filmélményt nyújtott, hogy most igen nagyok az elvárásaink a folytatással szemben. Annyi biztos, hogy John Hodge már dolgozik az Irvine Welsh Porno című regényén alapuló forgatókönyvön.

Mikorra várható? Nem tudjuk, de a forgatást valószínűleg 2016-ban ejtik meg.

Mennyire sírunk tőle előre? Lehet nulla hagymát adni? Erre a filmre piszkosul kíváncsiak vagyunk!

 

Friss film és sorozat

 • Szegény párák

  Színes romantikus, sci-fi, 141 perc, 2023

  Rendező: Jorgosz Lanthimosz

 • The Curse

  Színes filmszatíra, tévésorozat, 2023

  Rendező: Nathan Fielder, David Zellner, Nathan Zellner

 • Smoke Sauna Sisterhood

  Színes dokumentumfilm, 89 perc, 2023

  Rendező: Anna Hints

 • Argylle - A szuperkém

  Színes akciófilm, bűnügyi, thriller, vígjáték, 139 perc, 2024

  Rendező: Matthew Vaughn

 • Bob Marley: One Love

  Színes életrajzi, filmdráma, zenés, 107 perc, 2024

  Rendező: Reinaldo Marcus Green

 • A szenvedély íze

  Színes életrajzi, filmdráma, romantikus, 134 perc, 2023

  Rendező: Tran Anh Hung

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat

 • Szegény párák

  Színes romantikus, sci-fi, 141 perc, 2023

  Rendező: Jorgosz Lanthimosz

 • The Curse

  Színes filmszatíra, tévésorozat, 2023

  Rendező: Nathan Fielder, David Zellner, Nathan Zellner

 • Smoke Sauna Sisterhood

  Színes dokumentumfilm, 89 perc, 2023

  Rendező: Anna Hints

 • Argylle - A szuperkém

  Színes akciófilm, bűnügyi, thriller, vígjáték, 139 perc, 2024

  Rendező: Matthew Vaughn

 • Bob Marley: One Love

  Színes életrajzi, filmdráma, zenés, 107 perc, 2024

  Rendező: Reinaldo Marcus Green

 • A szenvedély íze

  Színes életrajzi, filmdráma, romantikus, 134 perc, 2023

  Rendező: Tran Anh Hung