A leghalálibb pillanatok – 2008 A leghalálibb pillanatok – 2008

A leghalálibb pillanatok – 2008

Spriccel vagy nem is fröccsen, elborzaszt vagy megnevettet – 2008-ban is leforgott néhány igencsak emlékezetes, trükkös vagy szókimondó gyilkosságjelenet. Íme a tízes toplistánk, de a sor folytatható a hozzászólásokkal!

10

A Quantum csendje (The Quantum of Solace) – Fields (Gemma Arterton) meztelen, élettelen teste olajba mártva hever a luxushotel ágyán. A Goldfinger után szabadon.

The Quantum of Solace

 

9

Nyolc tanú (Vantage Point) – a fekete riportercsaj épphogy elsírja a kamerának az elnök elleni merényletet, máris felrobban. Élő adásban!


 

8

Az esemény (The Happening) – az öngyilkos rendőr kézről kézre járó pisztolya és a fűnyíró elé fekvő férfi…

 

7

Zuhanás (The Fall) – Roy (Lee Pace) rosszkedvében elkezdi kinyírni meséje karaktereit. A legrosszabbul a fatörzsből született sámán jár: egy robbanás kirepíti a műfogsorát, lehull a parókája és üldözői össze-vissza verik, miközben azt ordítja: „Csiribí, csiribá, tűnj el!” A varázsige egy valós életbeli személytől származik…

 

6

A nyomozó – Malkáv Tibor (Anger Zsolt) kb. 3 mp alatt lefegyverzi a tettest. Egyszerűen elveszi a fegyverét, és állon lövi az illetőt.

 

5

A vasember (Iron Man) – Tony Stark egy kezdetleges páncélban számol le afgán fogvatartóival. Az egyik terrorista közelről fejbe lövi a címszereplőt, ám a lövedék visszapattan, egyenesen a rosszarc fejébe.

 

4

John Rambo (Rambo) – Bármelyik jelenet, amiben az ex-viet-vet kinyír valakit.

 

3

Wanted – Wesley (James McAvoy) tölténye az áruló Sloan (Morgan Freeman) fejében köt ki fékhanggal, majd visszafelé megmutatják a golyó útját, amint az undor főnök fánkját és a szemét barát reggeli kávéját is átviszi.

 

2

Trópusi vihar (Tropic Thunder) – A filmrendező aknára lép és szanaszét robban. Speedman, az akciósztár (Ben Stiller) fogja a fejét, és azt mondja: „Ugyan már, csak meg tudok különböztetni egy igazi fejet egy kelléktől!” Majd nyalogatni kezdi a hulla nyakából kiálló idegrostokat.

 

1

Batman – Sötét lovag (The Dark Knight) – Joker ceruzaeltüntető bűvésztrükkje.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat