Velence legjobb fiatal rendezője Groșan Cristina Velence legjobb fiatal rendezője Groșan Cristina

Velence legjobb fiatal rendezője Groșan Cristina

Groșan Cristina elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legjobb 40 évesnél fiatalabb rendezőjét kitüntető díjat.

Groșan második nagyjátékfilmjét, a Hétköznapi kudarcok (Běžná selhání / Ordinary Failures) című, magyar-cseh-szlovák-olasz koprodukcióban készült világvége-drámát a világ legrégebbi filmfesztiválja Giornate degli Autori válogatásában mutatta be, ahol kilenc másik alkotással versenyzett.

Kerekes Vica szereplésével és nagyrészt cseh színészekkel (Nora Klimešová, Beáta Kanoková, Tatjana Medvecká) készült Hétköznapi kudarcokban megmagyarázhatatlan természeti jelenség szakítja félbe egy különc tinédzser, egy szorongó anya és egy nemrég megözvegyült nő átlagosnak induló napját. Miközben a környezetükben eluralkodik a káosz, a három nő megpróbálja átvészelni a napot és megtalálni helyét a világban.

„2018-ban kezdtünk el dolgozni ezen a filmen, az akkori világról egy teljesen más kép él bennem. Ennyi idő és munka után igazán nagy öröm, hogy nemzetközi közönség előtt mutathatjuk be a filmünket, amely a közép-európai realitásunkról beszél. Boldog vagyok, hogy részben azzal a csapattal dolgozhattam tovább, akikkel együtt léptem a mozifilmes pályára a Filmintézet Inkubátor Programjában megvalósult A legjobb dolgokon bőgni kell készítésekor, Stalter Judit producerrel, Meller Anna vágóval és Győri Márk operatőrrel” – nyilatkozta korábban Groșan Cristina.

A velencei filmfesztivál ezen a hétvégén ér véget, díjátadó gáláját ma este tartják a fesztiválpalotában.

 

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat