Rubi Anna dokumentumfilmjét díjazták Szarajevóban Rubi Anna dokumentumfilmjét díjazták Szarajevóban

Rubi Anna dokumentumfilmjét díjazták Szarajevóban

A hétvégén zárult nemzetközi filmfesztiválon Groșan Cristina filmsorozatterve is díjat kapott. A Szarajevó Szívét Emanuel Pârvu Trei kilometri până la capătul lumii című filmje nyerte el.

Rubi Anna Az életed nélkülem című, magyar-svéd koprodukcióban készült dokumentumfilmje arra a kérdésre keres választ, hogy mi történik az otthoni ápolásra szoruló gyermekkel, ha a gondját viselő szülő meghal. A 72 perces alkotást a szarajevói zsűri Emberi Jogi Díjjal jutalmazta. A dokumentumfilmes verseny fődíjasa az A Picture to Remember, az ukrán Olga Chernykh egyes szám első személyben elmesélt háborús családtörténete lett.

Rubi Anna és Szentpéteri Áron, a film rendezője és producere a díjátadón

Groșan Cristina a CineLink műhelyben mutatta be Az angyalcsináló (Angelmaker) című filmtervét. A román-cseh koprodukcióban készülő tévésorozat elnyerte a TV Drama Vision Pitch díját.

A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál 30. kiadásának fődíját és a Cineuropa-különdíjat Emanuel Pârvu Trei kilometri până la capătul lumii című drámája nyerte el. A film ősbemutatója Cannes-ban zajlott, ahol elvitte a Queer Pálmát. A játékfilmes mezőny másik román versenyzője, az Andrei Cohn rendezte Săptămâna Mare (Holy Week) is szerzett egy díjat: Doru Bem elnyerte a legjobb színésznek járó trófeát.

A legjobb rendező díját a görög Jorgos Zoisz (Arcadia), a legjobb színésznőét Anab Ahmed Ibrahim (The Village Next to Paradise) kapta. A fesztivál teljes díjlistája átnézhető például itt.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat