Enyedi Ildikó és Groșan Cristina is részt vesz a szarajevói CineLinken Enyedi Ildikó és Groșan Cristina is részt vesz a szarajevói CineLinken

Enyedi Ildikó és Groșan Cristina is részt vesz a szarajevói CineLinken

A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál CineLink Drama programjában tíz, nemzetközi koprodukcióban készülő tévésorozat mutatkozik be, köztük az Angyaltrombiták és Az angyalcsináló (Angelmaker).

A CineLink Drama nevű koprodukciós fórum délkelet-európai filmsorozatokat-projektek útját egyengeti. Miután a sorozatokat a horvátországi Slanóban fejlesztették, az alkotók augusztus 20-án, a szarajevói pitchfórumon tárják projektjeiket forgalmazók, műsorszolgáltatók, valamint VoD- és SVoD-platformok programfelelősei elé. A pitchfórum legjobb filmterve elnyerheti a Horvát Audiovizuális Központ 15 000 eurós díját, és részvételi lehetőséget a hasonló céllal, Göteborgban működő TV Drama Vision fórumon.

A CineLinken bemutatkozó tíz tévésorozat között van az Enyedi Ildikó rendezésében, Besenyei Katalin Hypewriter-nyertes forgatókönyve alapján készülő drámasorozat, az Angyaltrombiták, amely két, korábban prostitúcióra kényszerített, a védett házból megszökő fiatal lány kalandjairól szól, és amelynek pilot epizódját tavaly októberben mutatták be. A bevezető főszerepeit Kurta Niké és Baranyi Emma alakította, a széria gyártója a Paprika Studios Kft., vezető producere Erdős Ákos.

Groşan Cristina ezúttal román-cseh „színekben versenyez”: ő az Angelmaker nemzetközi címmel futó sorozat megálmodója, rendezője és forgatókönyvírója is. A történet egy bábáról szól, aki házilag kotyvasztott arzénnal segít egy nőnek megszabadulni erőszakos férjétől; miután több másik asszony is a segítségét kéri, afféle mérgezés-járvány tör ki a közösségben. A sorozat a Tangaj Production gyártásában készül, vezető producere Anda Ionescu, cseh partnere pedig Marek Novák, az Xnova Film élén.

„A multikulturalitás nagyon otthonos, én ebbe születtem bele” – Interjú Groșan Cristinával, A legjobb dolgokon bőgni kell rendezőjével

2022. január 26.

Csütörtöktől a romániai mozikban is látható A legjobb dolgokon bőgni kell, Groșan Cristina filmje egy 30-as nő tévelygéséről, halálról, barátságról és a felnövés hosszú folyamatáról. A bemutató kapcsán beszélgettünk humorról, identitásról, az Y-generációs közérzetfilmek trendjéről, és arra is fény derült, hogy miből élnek a rendezők két film között.

Olvasd tovább  

Korábban Gyimesi Anna is bejelentette, hogy Puha órák címmel készülő, első nagyjátékfilmjét beválogatták az augusztus 16. és 23. között zajló Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál CineLink Szakmai Napok nevű koprodukciós fórumára.

(Cineuropa)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat