Leforgott az Angyaltrombiták pilotja Leforgott az Angyaltrombiták pilotja

Leforgott az Angyaltrombiták pilotja

Véget ért a Besenyei Kata forgatókönyve alapján, Enyedi Ildikó rendezésében készülő pilot tíz napos forgatása.

Besenyei Katalin 2021-ben az Angyaltrombiták című projektjével elnyerte Magyarország egyetlen nemzetközi tévésorozat-forgatókönyves pályázata, a Hypewriter fődíját. A tervezett széria bevezető epizódját Enyedi Ildikó rendezte.

„Remélem, hogy ez egy vagány ballada lesz” – Beszélgetés Besenyei Katával

2022. február 28.

Besenyei Kata tavaly ősszel elnyerte Magyarország egyetlen nemzetközi tévésorozat-forgatókönyves pályázatának fődíját. A fiatal filmessel diákévekről és nyári táborokról nosztalgiáztunk, majd beszélgettünk a kevéssé ismert szkriptesi szakmáról és egy kecses, de förtelmesen mérgező növényről – meg a róla szóló forgatókönyvéről, amelyből Enyedi Ildikó rendez filmet.

Olvasd tovább  

A pilot operatőre Vaszari Júlia, jelmeztervezője Karácsony Ilona, látványtervezője Láng Imola, a főbb szerepeket pedig Baranyi Emma, Kurta Niké és Berki Szofi alakítja.

„Sokrétegű és sok szempontból roppant eredeti alkotásról van szó, ami, az emberkereskedelem nagyon komoly témájáról szeretettel, humorral, fordulatosan beszél, miközben mély pszichológiai igazságokra világít rá. Két egyáltalán nem szokványos hős, ha úgy tetszik két szuperhős története ez, amely segít abban, hogy ehhez a számunkra nagyon távoli, idegen traumához olyannyira közel kerülhessünk, hogy esetleg tudjunk ellene tenni is.  Kipróbált, nagyon klassz munkatársakkal dolgoztunk a felvételen. Úgy indultunk ide, hogy csinálunk egy érzelmes, szívhez szóló thrillert, ami úgy tűnik sikerült is” – idézi a rendezőt a Filmhu

A portál úgy tudja, az Angyaltrombiták első epizódjának bemutatója a Hypewriter 2022-es döntőjén lesz, majd az RTL Magyarország jóvoltából a nagyközönség elé kerül. Az idei Hypewriterre július 20-ig lehet jelentkezni, műfaji és korosztályi megkötés nélkül.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat