Besenyei Katalin

Ezt írtuk róla

„Remélem, hogy ez egy vagány ballada lesz” – Beszélgetés Besenyei Katával

2022. február 28.

Besenyei Kata tavaly ősszel elnyerte Magyarország egyetlen nemzetközi tévésorozat-forgatókönyves pályázatának fődíját. A fiatal filmessel diákévekről és nyári táborokról nosztalgiáztunk, majd beszélgettünk a kevéssé ismert szkriptesi szakmáról és egy kecses, de förtelmesen mérgező növényről – meg a róla szóló forgatókönyvéről, amelyből Enyedi Ildikó rendez filmet.

Filmjei a Filmtetten

Angyaltrombiták

Színes tévésorozat, 2023
Forgatókönyvíró

Anna és Jázmin egy emberkereskedelem túlélőinek fenntartott védett házban él. Amikor megtudják, hogy Jázmin húgát, a 15 éves Bellát is eladhatták külföldre prostituáltnak, a lányok útra kelnek, hogy kiszabadítsák Bellát és bosszút álljanak a maffián.

Elolvasom a kritikát

Apám orvosa nem praktizál

Színes kisjátékfilm, 15 perc, 2017
Rendező, Forgatókönyvíró

Boróka 27 éves, Angliában kórházi takarító. Hét év után haza kell térnie szülőfalujába haldokló, alkoholista apjához. A lány csak a házat szeretné eladni, de a sors és a falu furcsa lakói úgy alakítják, hogy belekeveredik az apja által kialakított hazugsághálóba. Borónak egy véletlen folytán fel kell nőnie az apja által kiépített mítoszhoz.

Ingatlan (Real Estate)

Színes kisjátékfilm, 17 perc, 2014
Rendező, Vágó

Az otthontalanság érzete nem városunkból, lakásunkból fakad, hanem a minket körülvevő emberek milyenségéből vagy hiányából. Képek a filmből

Zoltán

Színes kisjátékfilm, 12 perc, 2014
Rendezőasszisztens

A film egy önállósulásra képes, de nem akaró 25 éves fiút mutat be anyjával való kapcsolatán keresztül, aki mindent megtesz, hogy fia továbbra is a szülői házban maradjon. Zoltán anyjával megy személyit kérvényezni a hivatalba, ahol megfogalmazza költözési szándékát, az anya viszont ragaszkodik elveihez.

Ketten

Színes filmdráma, rövidfilm, 5 perc, 2013
Vágó

Egy nem szokványos féltékenység története.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat