A WALL-E kapta a hollywoodi filmkritikusok díját A WALL-E kapta a hollywoodi filmkritikusok díját

A WALL-E kapta a hollywoodi filmkritikusok díját

A WALL-E című animációs alkotást tüntette ki az év legjobb filmje címével a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA).

Az LAFCA tagjai idén nem tudták kivonni magukat a legnépszerűbb produkciók bűvöletéből: a Pixar stúdió WALL-E című alkotása világszerte 490 millió dollárt sepert be a mozipénztáraknál, a második helyre került Batman-film, A sötét lovag pedig alig valamivel egymilliárd dollár alatt teljesített.

A Los Angeles-i kritikusok kedden hirdették ki döntésüket, a testület díjait januárban adják át. A filmkritikusok Sean Penn a Milkben nyújtott alakítását találták az év legjobb színészi teljesítményének, a legjobb színésznő pedig a brit Sally Hawkins lett a Happy-Go-Lucky című filmmel.

Danny Boyle a legjobb rendező rangját érdemelte ki a Mumbai nyomornegyedeiben játszódó Slumdog Millionaire című drámájával. A gyógyszer-túladagolás következtében januárban elhunyt Heath Ledger A sötét lovag Jokerének megformálásával nyerte el a legjobb epizódszereplő díját, míg a színésznők közül Penélope Cruzt ítélték a legjobb epizodistának a Vicky Cristina Barcelona és az Elégia című drámában nyújtott játékáért.

A legjobb külföldi film díját pedig Cristian Mungiu filmje a 4 hónap, 3 hét és 2 nap neyrte elt.

Forrás: MTI

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat