Szakszervezetbe rendeződnének a Marvel VFX-művészei Szakszervezetbe rendeződnének a Marvel VFX-művészei

Szakszervezetbe rendeződnének a Marvel VFX-művészei

A Marvel Stúdió vizuális effektusokkal foglalkozó csapata szavazást indít a témában augusztus 21-én.

A szavazás szeptember 11-én zárul, a voksokat egy nappal később fogják megszámolni – írja a Variety. A portál szerint a Marvel több mint 50 fős VFX-csapatának többsége már jelezte, hogy szeretne érdekképviseletet a Színpadi Dolgozók Nemzetközi Szövetségében (International Alliance of Theatrical Stage Employees, IATSE).

A szakszervezetbe rendeződést azzal indokolják, hogy „közel fél évszázad alatt, a vizuális effektusok területén dolgozóktól megtagadtatott ugyanaz a védelem és ugyanazok az előnyök, amelyekre alkotó- és csapattársaik támaszkodhattak a hollywoodi filmipar kezdetei óta – idézi a Variety. – Ez a történelmi jelentőségű első lépés, hogy a VFX-dolgozók közösen fellépve követeljék az általuk végzett munka megbecsülését.”

A VFX-alkotók döntésének az időzítése nem tűnik véletlenszerűnek: ez a nyár Hollywoodban a forgatókönyvírók és a színészek szakszervezeteinek a sztrájkjáról szól. Az év elején arról írtak a helyi lapok, hogy a Marvel 20%-kal kevesebbet fizet a VFX-csapatának, mint más stúdiók.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat