Új filmadaptáció készül a Rebecca című regényből Új filmadaptáció készül a Rebecca című regényből

Új filmadaptáció készül a Rebecca című regényből

78 évvel a Hitchcock-féle, Oscar-díjas változat után újabb adaptáció készült Daphne du Maurier Rebecca című regényéből. A forgatókönyvet Jane Goldman írta, a rendezésre Ben Wheatley szerződött a Working Title és a Netflix gyártásában készülő produkcióhoz.

Ben Wheatley brit rendezőnek, akit Valahol Angliában (A Field in England) című horrorjáért 2013-ban különdíjjal jutalmazott a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije, ez lesz a nyolcadik játékfilmje.

A pszichotriller, amelyet egyébként Alfred Hitchcock mellett mások is megfilmesítettek, egy fiatal nőről szól, aki férjhez megy a Manderlay-ház özvegy urához, de rá kell jönnie, hogy a házvezetőnő mindent megtesz azért, hogy a frigyet örökre beárnyékolja a rejtélyes körülmények között elhunyt első feleség emléke.

Lily James (Downton AbbeyMamma Mia! Sose hagyjuk abba/Mamma Mia! Here We Go Again) játssza a fiatal feleséget, a férfi főszerepet pedig Armie Hammer kapta meg, aki korábban dolgozott már Ben Wheatley-vel a Kereszttűzben (Free Fire). A forgatás 2019 tavaszán kezdődik.

(Cineuropa.org)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat