Címke: mundruczó kornél

Nem csak túlélni – Mundruczó Kornél: Evolúció

2021. november 26. – írta

Mundruczó Kornél és Wéber Kata szerzőpárosának legújabb filmje – ami mellé újfent Martin Scorsese állt producerként – egyszerre megrázó és filmnyelvi szempontból bátor alkotás. Az Evolúció a generációkon átívelő traumát tematizálja lehengerlő vizuális világgal és mágikus realizmussal.

Cannes-ban mutatja be új filmjét Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél

2021. június 3. – írta

23 nagyjátékfilm száll versenybe idén a Cannes-i Fesztiválon, köztük két magyar alkotás is van: A feleségem története a központi versenyprogramban indul, az Evolúciót pedig a Croisette-re visszatérő alkotóknak dedikált Cannes Première szekcióban vetítik. A fesztivált idén a szokásosnál később, július 6. és 17. között szervezik meg.

Meghalt Tallér Zsófia zeneszerző

2021. április 6. – írta

Hosszú betegség után, életének 51. évében, hétfő éjjel elhunyt Tallér Zsófia Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, több magyar dokumentumfilm és játékfilm, köztük a Johanna című operafilm zeneszerzője.

Magyar rendező is versenyez idén Velencében

2020. július 28. – írta

Színpompás nemzetközi filmkínálat, több hölgy a versenyben, egy magyar rendező versenyfilmje: a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál közzétette a központi versenyprogramba bekerült alkotások listáját.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat