Fesztivál

Cannes 2024, percről percre

2024. május 15. – írta ,

Idén is eljöttünk Cannes-ba, a világ (még mindig) legfontosabb filmfesztiváljának immár 77. kiadására. Naplószerűen (a legfrissebb van legfelül) számolunk be a Croisette-en és környéként történtekről rövid jelentésekben, az ezzel a hírfolyammal párhuzamosan megjelenő hosszabb szövegeinket is be-beszúrva.

Sztárok nélkül, magyar oroszlánnal – Beszámoló a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválról

2023. szeptember 11. – írta

A hollywoodi forgatókönyvírók és a színészcéh által hirdetett sztrájk következtében velencei mércével mérve jóformán alig voltak sztárok a Lido di Venezián, kisebb fesztiválon viszont aligha lenne panasz, ha „csak” George és Amal Clooney, Adam Driver, a sztrájkra szólító pólót viselő Jessica Chastain, Jacob Elordi vagy Priscilla Presley fordulnának meg a vörös szőnyegen.

Amikor minden szál Kecskemétre vezet – 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, 2023. június 21–25.

2023. június 25. – írta

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál egyedülálló a magyar fesztiválpalettán, hiszen egy teljes szakma színvonalas és hangulatos találkozóhelye tud lenni: a legfiatalabb egyetemistáktól a „nagy öregekig” minden – és tényleg minden – generáció Kecskemét központjában nyüzsög (és ez nem generációnként egy-két embert jelent), mozizik, ebédel, néz kiállítást és vesz részt konferencián rendező, képzőművész és újságíró a kecskeméti kíváncsiakkal együtt.

Csak a menny meg a föld – Helyi alkotók versenye a 22. TIFF-en

2023. június 14. – írta

Olyan vetítésen jártunk, ahol a közönség nevetése néha hangosabb volt a filmnél: a TIFF-en helyi alkotók rövidfilmjeit mutatták be a tetszését aktívan kifejező nagyérdeműnek. A stáblisták pörgése alatt és után harsány tapsvihar zúgott, az eredményhirdetésre színpadra vonuló rendezőknek hangos ováció járt.

Szűrő
Rovatok
Cikksorozatok
Filmműfajok
Tematikák

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat