Újra Ben-Hur? Újra Ben-Hur?

Újra Ben-Hur?

Újraforgatják az ötven éve a Charlton Heston főszereplésével készült Ben-Hurt. A legendás filmeposzt nemcsak tévéfilmként láthatja viszont a közönség, hanem nagyszabású színpadi show formájában is, amelyet Budapesten is bemutatnak – tájékoztat az MTI.

Az eredeti, William Wyler által rendezett Ben-Hurt 11 Oscar-díjjal tüntették ki annak idején. A közel harminc éve elhunyt egykori rendező fia, David Wyler producerként vesz részt az újraforgatásban.

A 22,5 millió dolláros (5 milliárd forintos) költségvetésből készülő Ben-Hur-tévéfilm forgatási munkálatai május 5-én kezdődnek Marokkóban. Eddig hivatalosan meg nem erősített információk szerint a főszerepekben Joseph Moore és Steven Campbell Moore tűnik fel Ben-Hurként, illetve Messalaként.

Charlton Heston az eredeti Ben-Hur-filmben

A film amerikai, német, spanyol, marokkói és kanadai koprodukcióban készül, a forgatókönyvet a Rob Royt is író Alan Sharp jegyzi, a rendezői székben pedig a Tudorok és a Róma című nagysikerű televíziós sorozatok direktora, Steve Shill foglal helyet.

A Ben Hur Live címet viselő produkció világpremierjére szeptember 15-én kerül sor Londonban, a magyarországi közönség pedig a december 11–12-i hétvégén láthatja az élő előadást a Sportarénában.

„A show egy rockkoncert erejét, egy Broadway-musical lendületét, egy színházi előadás korhűségét és egy igazi hollywoodi nagyprodukció látványgazdagságát egyesíti" – fogalmazta meg Franz Abraham, az előadás producere.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat