Az 1945 a legjobb külföldi film díját nyerte Michael Moore fesztiválján Az 1945 a legjobb külföldi film díját nyerte Michael Moore fesztiválján

Az 1945 a legjobb külföldi film díját nyerte Michael Moore fesztiválján

Az 1945-öt kiáltotta ki a legjobb külföldi filmnek a michigani Traverse City Filmfesztivál Michael Moore vezette zsűrije.

Török Ferenc, az 1945 rendezője augusztus 5-én vette át a díjat az Egyesült Államokban, amelyért közel húsz film, köztük az Oscar-díjas Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) és az Oscar-jelölt A négyzet (The Square) is versenyben volt, írja a Szombat folyóirat honlapja.

A fesztiválon a legjobb filmnek járó alapítói nagydíjat Wim Wenders kapta Pope Francis: A Man of His Word című dokumentumfilmjéért, Jane Fondának pedig életműdíjat adtak át.

1945

Az 1945 című történelmi film Szántó T. Gábor elbeszéléséből készült, a Katapultfilm gyártásában, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A film forgatókönyvét az író a rendező közreműködésével írta, az operatőr Ragályi Elemér, a látványtervező Rajk László, a zeneszerző Szemző Tibor, a hangmester Zányi Tamás, a vágó Barsi Béla volt.

A produkció 1945 augusztusának egyetlen napján játszódik egy kelet-magyarországi faluban. Miközben mindenki a jegyző fiának az esküvőjére készül, a településen két zsidó férfi tűnik fel.

A fontosabb szerepekben Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Angelus Iván, Nagy Marcell, Szirtes Ági, Szarvas József, Znamenák István és Nagy-Kálózy Eszter látható.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat