Amerikai feketekomédiában játszik a Saul fia főszereplője Amerikai feketekomédiában játszik a Saul fia főszereplője

Amerikai feketekomédiában játszik a Saul fia főszereplője

Április 22-én kerül az amerikai mozikba Shawn Snyder debütfilmje, To Dust címmel. A filmben, amely arról szól, hogy mi történik az emberi testtel a halál után, Röhrig Géza 48 éves haszid zsidó családapát alakít. Az Oscar-díjas Saul fia főszereplőjének ez az első amerikai filmje.

A rendező, Shawn Snyder Dél-Floridában nőtt fel, teológiát tanult a Harvardon, majd néhány év vándorzenészkedés után a New York University filmszakán végzett. Festus című rövidfilmje 2015-ben elnyerte a CINE (Council on International Non-Theatrical Events) legjobb diákfilmnek járó Arany Sas-díját dráma kategóriában, következő rövidfilmje, a Lulu pedig a Palm Springs-i Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon debütált.

Első nagyjátékfilmje, a To Dust 100 000 dolláros produkciós ösztöndíjat kapott az Alfred P. Sloan Alapítványtól, az alkotás ősbemutatója a Tribeca Filmfesztiválon volt.

A film forgatókönyvét Snyder gyakori munkatársával, Jason Begue-el közösen írta. Schmuel, a 48 éves haszid kántor (Röhrig Géza) eltemeti rákban elhunyt feleségét. A vallásban igyekszik vigaszt találni, de titokban nem tud szabadulni a gondolattól, hogy felesége teste hogyan oszlik majd szét a föld alatt, ez ugyanis bizonyos hiedelmek szerint a lélek halál utáni útját jelzi. Megismerkedik Alberttel (Matthew Broderick), a középiskolai biológiatanárral, akivel furcsa tudományos kísérletbe kezdenek. A fekete komédia a halál, biológia, gyász és hagyomány kérdéseit járja körül szokatlan megközelítésben.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat