A hazafias és antifasiszta filmeket helyezik előtérbe a kínai televízióban A hazafias és antifasiszta filmeket helyezik előtérbe a kínai televízióban

A hazafias és antifasiszta filmeket helyezik előtérbe a kínai televízióban

Újabb lépést tett a kínai vezetés a hazafias nevelés előmozdítására: az illetékes szabályozó hatóság bejelentette, hogy az október eleji nemzeti ünnepre készülődve szeptember és október hónapokban a hazafias témájú és a fasizmusellenes műsorok kapnak kiemelt figyelmet a kínai televízióban.

Az állami rádió-, film- és televízió főhatóság (SARFT) az erről szóló rendelkezést a kelet-ázsiai ország minden televízióadójának megküldte.

A SARFT hazafiasként kifejezetten a haza védelmét, szolidaritást, családi szálakat, az innovációt és a vállalkozó kedvet középpontba állító programokat kér. Az antifasiszta műsorok pedig a kínai sajtóvisszhangok szerint a második világháború Japán- és Németország-ellenes küzdelmeinek bemutatását jelentik.

Az újfajta programmal a SARFT az október 1-jei nemzeti ünnepre, a Kínai Népköztársaság megalapításának 65. évfordulójára hangolja a nézőközönséget, ahogyan ez bevett gyakorlat az országban. A Kína Kommunista Párt megalapításának 2011-es, 90. évfordulója előtt például három hónapra levették a szappanoperákat és elcsúsztatták a mozibemutatókat, hogy a megemlékezésről semmi ne vonja el a figyelmet. A televízióadók a SARFT előírásainak megfelelően kell, hogy alakítsák műsorrendjüket, mivel az országban a média központilag irányított.

(MTI)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat