Nyert a Hat hét a Tony Curtis fesztiválon Nyert a Hat hét a Tony Curtis fesztiválon

Nyert a Hat hét a Tony Curtis fesztiválon

A hétvégén zárult az első Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál Mátészalkán, ahol fikciós kategóriában Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje bizonyult a legjobbnak, a dokumentumfilmek közül Dér Asia Nem halok meg című alkotása emelkedett ki a sorból.

A szeptember 19-21. között tartott filmfesztivált a Magyar Hollywood tanács, Mátészalka Város Önkormányzata és az Origo Film Group Zrt hozta létre, olvashatjuk a filmhun. A szakmai zsűri (amelyet Szász Attila rendező vezetett) 17 ország több mint száz nevezettje közül 55 versenyfilmet gyűjtött össze az előválogatás során, ezek közül 33 finalista alkotást tekinthetett meg a közönség a háromnapos rendezvény során. 

A Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál díjazottjai között szerepel Szakonyi Noémi Veronika filmje, a Hat hét, amely a legjobb játékfilm kategóriában szerezte meg a fődíját; a Dér Asia rendezte Nem halok meg bizonyult a legjobb dokumentumfilmnek; Jakab Edit Szarvasbőgése a legjobb rövid dokumentumfilm és Mo Harawe Meglátogatnak-e a szüleim a legjobb rövidfilm díját kapta.

A további díjazottak között volt még Pigniczky Réka Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig dokumentumfilmje, Tóth Barnabás tavalyi thrillere, a Mesterjátszma, Nicholas Gyeney-től Az aktivált ember, Dahlia Nmelich Valahol középen alkotása, Zakra Mojahedtől a Hangtalanul és Nagy Kálmán Az utca másik végén című filmje is.

A tervek szerint 2025-ben, Tony Curtis születésének 100. évfordulóján ismét megszervezik a fesztivált, jelentette be Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat