Jane Austennel „gyógyította ki” a diszlexiából Emma Thompson Keira Knightleyt Jane Austennel „gyógyította ki” a diszlexiából Emma Thompson Keira Knightleyt

Jane Austennel „gyógyította ki” a diszlexiából Emma Thompson Keira Knightleyt

Emma Thompson segítségével kerekedett felül az írás- és olvasászavart okozó betegséggel hatéves korában diagnosztizált Keira Knightley: az Értelem és érzelem Emma Thompson által írt forgatókönyvét olvasta.

A The DailyTelegraph által idézett Knightley-interjú a brit GQ magazinban jelent meg. A színésznő többek közt a diszlexiával folytatott gyerekkori küzdelméről is beszélt: a legnagyobb segítséget közvetve a most 52 éves Emma Thompsontól kapta.

„Anyám Thompsonnal dolgozott az Értelem és érzelmen, és hozott nekem egy példányt az Emma által írt forgatókönyvből – emlékszik vissza. – Én diszlexiás voltam – vagyok –, és azt mondtam magamban: ha Emma Thompson nem tudna olvasni, biztos felülkerekedne a dolgon, ezért el kell kezdened olvasni, mert Emma Thompson is ezt tenné.”

A forgatókönyv Oscart nyert 1995-ben, Knightley későbbi karrierje pedig később is találkozott a Jane Austen-életművel: ő játszotta Elizabeth Bennet szerepét a Büszkeség és balítélet 2005-ös adaptációjában.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat