A Fekete pont második hete a nézők kedvence Magyarországon A Fekete pont második hete a nézők kedvence Magyarországon

A Fekete pont második hete a nézők kedvence Magyarországon

Szimler Bálint első fikciós nagyjátékfilmje a premier utáni második hétvégén is listavezető Magyarországon, eddig közel huszonhétezren tekintették meg moziban. Az erdélyi közönség a Filmtettfeszt ideje alatt (október 2-6.) Kolozsváron, Temesváron, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában nézheti meg a filmet.

A független produkcióként, számos producer összefogásában megvalósult Fekete pontot múlt hétvégén 10.701 néző látta, amivel felül tudta múlni a saját első hétvégi eredményét. A filmben „a Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek” – ismerteti a Fekete pont történetét közleményükben a Mozinet.

Ahogy arról beszámoltunk, a film a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon a Cineasti del Presente szekcióban versenyzett, ahol több díjat nyert: a zsűri az alkotást különdíjjal (Special Mention) jutalmazta, Mészöly Anna elnyerte a legjobb színészi alakításnak járó díjat, valamint Szimler Bálint a független kritikusoktól a legjobb rendezőnek járó Boccalino d'Oro díjat vehette át.

A Fekete pont továbbra is látható lesz a magyar mozikban, a harmadik héten 58 filmszínház vetíti. A filmből a digitális kópia mellett közösségi segítséggel 35mm-es kópia is készült, ezt a változatot legközelebb csütörtökön és vasárnap vetíti az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Erdélyben az október elején zajló Filmtettfeszten láthatja a közönség a Szimler Bálint által írt és rendezett drámát. Vetítések Kolozsváron (október 3., 17:30, Győzelem/Victoria Mozi), Temesváron (október 5., 20:00, Győzelem Mozi), Csíkszeredában (október 6., 16:00, Cinema Csíki Mozi) és Sepsiszentgyörgyön (október 6., 18:45, Művész Mozi) várhatók.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat