Pálffy Tibor

Pálffy Tibor

Dicsőszentmártonban született, ugyanitt végezte a középiskolát 1985-ben, az Ipari Líceum mechanika osztályában. 1990-ben a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházhoz felvételizett – sikerrel. A 6 évvel korábban létrejött társulat élén Bocsárdi László rendező állt, és a legfontosabb erdélyi alternatív színházként volt számon tartva.

Első fontos színházi szerepéért, A. Jarry Übü királyban alakított Boleszláv királyfiért debütdíjjal tüntették ki a Nagyváradi Rövidszínházi Fesztiválon 1991-ben.

Első filmszerepét az 1998-ban bemutatott Az álombánya (r. Kántor László) című tévéfilmben játszotta, jelentősebb filmszerepben pedig először 2002-ben Gulyás Gyula Fény hull arcodra című filmjében tűnt fel.

Ezt írtuk róla

Kóstolás, nem jóllakás – Beszélgetés Pálffy Tibor színésszel

2010. augusztus 15.

„Ennek a munkának talán a legnehezebb része a csapattagok kiválasztása. Van egy keret, amit ugyebár nem lehet átlépni. A jelentkezések alapján végül hét személyt választottam ki, akiknek a munkáját többnyire már ismertem. Arra emlékszem, hogy nagyon gyorsan döntöttem.”

Az igazságot nem lehet megúszni – Beszélgetés Pálffy Tibor színésszel

2009. augusztus 7.

Számtalan színházi és filmes sikere ellenére Pálffy Tibor alapvetően kereső és kételkedő színész maradt, akit nem nagyon nyugtatnak meg az előregyártott válaszok és megoldások. Talán ezért is sikerült hatékonyan együttműködnie a tábori rendezőkkel, és tökéletesen megtalálnia a hangot a csoportjával − annak ellenére, hogy hivatalosan sohasem tanított még.

Némán sármos, bolondot játszó Bivalyos – Pálffy Tibor filmes szerepeiről

2007. február 15.

Pálffy Tibor nem tartozik azon színészek közé, akik véglegesen átváltottak a filmre. Párhuzamosan űzi a kétféle színjátszást, mindkettőből táplálkozik, ötleteket merít. Filmes múltja még nem számlál ugyan sok filmet, mindössze négyet, de a maga módján mindenik fontos, mind saját pályafutása, mind a koprodukciós filmgyártás szempontjából.

Filmjei a Filmtetten

Lajkó – Cigány az űrben

Színes filmdráma, vígjáték, 90 perc, 2018
Szereplő

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a [...]

Elolvasom a kritikát

A tett

Színes filmdráma, rövidfilm, 18 perc, 2013
Rendező, Operatőr

Film 3 felvonásban Akutagava novellája nyomán. Színészgyakorlat a Rashomon vonalain a 2013-as Filmtett Workshopban.

Trash Motel

Színes horror, kisjátékfilm, thriller, 7 perc, 2010
Szereplő

Régivágású horrorparódia, ahol senki nem az, aminek látszik.

Coming Soon

Színes és fekete-fehér kisjátékfilm, 6 perc, 2009
Szereplő

Rendhagyó trailer, néhány belterjes poénnal is.

Vadlány – Boszorkánykör

Színes , 90 perc, 2009
Szereplő

A szabadság „bármi áron" drámája a gyimesi csángók zárt közösségében, kalyibák, patakok világában játszódik. A film valós történetet dolgoz fel: a gyerekgyilkosság ügyében nyomozó rendőrtisztre „rászakad" az egész öntörvényű zárt csángó világ, melyben a bűnt is másképpen kezelik, mint a „modern kultúrákban".

Elolvasom a kritikát

100 Feet

Színes horror, 105 perc, 2008
Szereplő
Pálffy Tibor

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat