Vallási vezetőt játszik Philip Seymour Hoffman az új Anderson-filmben Vallási vezetőt játszik Philip Seymour Hoffman az új Anderson-filmben

Vallási vezetőt játszik Philip Seymour Hoffman az új Anderson-filmben

Az amerikai színész a szcientológiához nagyon hasonló (fiktív) szekta vezetőjét alakítja Paul Thomas Anderson The Master című, jelenleg utómunka-fázisban levő filmjében.

A játékfilm egy amerikai veterán történetét meséli el, akit Philip Seymour Hoffman alakít. A háborús traumák hatására a férfi eldönti, hogy új vallást alapít – írja a lefigaro.fr.

Az ötszörös Oscar-jelölt rendező, Paul Thomas Anderson maga írta a forgatókönyvet is. A cselekmény középpontjában a szcientológiához hasonló szekta vezetője, Lancaster Dodd és egyik tanítványa, Freddie Sutton (Joaquin Phoenix) közti kapcsolat áll. Utóbbi, a szektavezér jobbkezévé lett alkoholista naplopó, elkezdi megkérdőjelezni „főnöke” erősen manipulatív tetteit.

A főszereplő karakterét L. Ron Hubbard, a szcientológia megalapítójának élettörténete ihlette. A film máris vihart kavart a hollywoodi szcientológusokat körülvevő tabuk miatt.

Philip Seymour Hoffman és Joaquin Phoenix mellett a film plakátján Amy Adams és Laura Dern neve is megjelenik.

A The Master című filmet október 12-én mutatják be, először az Egyesült Államokban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat