Scorsese-féle dokudráma-sorozat forog Szerbiában Scorsese-féle dokudráma-sorozat forog Szerbiában

Scorsese-féle dokudráma-sorozat forog Szerbiában

A Martin Scorsese Presents: The Saints alkotója Matti Leshem, rendezője Elizabeth Chomko, narrátora és executive producere Martin Scorsese. A forgatás hamarosan megkezdődik Belgrádban és több másik szerbiai helyszínen.

A nyolc, egyenként egy órás időtartamú részből álló széria forgatókönyvét Kent Jones jegyzi. Minden rész egy-egy különleges ember portréját rajzolja meg, olyanokét, akik „mindent kockára tettek az emberi faj legnemesebb és legbonyolultabb esszenciájárt: a hitért”: szó lesz benne Szent Johannáról, Assisi Szent Ferencről, Keresztelő Jánosról, Thomas Becketről, azaz Canterburyi Szent Tamásról, Mária Magdolnáról, Etiópiai Szent Mózesről, Szent Sebestyénről és az Auschwitzban meggyilkolt minorita szerzetes Maximillian Kolbéról, akit utóbb szintén szentté avattak.

„Szinte egész életemben a szentek történetei között éltem, gondolkoztam a szavaikon és a tetteiken, elképzeltem a világot, amiben ők éltek, a választásokat, amik elé álltak, a példát, amit ők állítottak – fogalmaz a projekt kapcsán Martin Scorsese. – Ez nyolc nagyon különböző férfi és nő története. Mindegyikük más-más történelmi időszakban élt, és mindannyian a szeretet Jézus által az evangéliumokban megmutatott ösvényét követték.”

A sorozat első részét november 16-án fog felkerülni az amerikai Fox Nation kínálatába, a második rész bemutatójára pedig 2025. májusáig kell majd várni.

(Film New Europe)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat