Tévésorozat készült Brigitte Bardot életéről Tévésorozat készült Brigitte Bardot életéről

Tévésorozat készült Brigitte Bardot életéről

A hajdani francia filmcsillag évtizedekkel ezelőtt visszavonult (utolsó filmjét 1973-ban mutatta be), úgyhogy maga sem érti, miért érdekel még bárkit az életútja – írta levélben a róla szóló tévésorozat monacói forgatókönyvíró-rendezőjének, Danièle Thompsonnak.

Bardot - a tévésorozat plakátja

A Bardot című, hat részes tévésorozat az október 18. és 22. között zajló Amerikai Francia Filmfesztivál záróestéjén debütál teljes hosszában. Thompson maga is részt vesz a díszbemutatón.

A Federation Studiosnál forgott drámát gyártója „második világháború utáni Pygmalion-történetként” emlegeti: a fiatal Bardot szexuális forradalmat indít el Franciaországban, hogy aztán évekig küszködjön az ebben játszott szerepével és az őt körülvevő sztárkultusszal. A széria a színésznő 50-es évekbeli pályafutását követi a nemzetközi áttörést hozó És Isten megteremté a nőt...-től (Et Dieu... créa la femme, r. Roger Vadim) az 1960-ban bemutatott, Henri-Georges Cluzot rendezte Igazságig (Vérité)

A címszerepet Julia de Nunez játssza, a szexszimbólum első férjét, Roger Vadimot pedig Victor Belmondo alakítja. Jelentős mellékszerepben fogjuk látni Hippolyte Girardot-t és Géraldine Paihast is. A forgatókönyvet a főképp francia vígjátékokkal ismertté vált Danièle Thompson és fia, Christopher Thompson írta. Ez az első film vagy tévésorozat, amely Brigitte Bardot-val foglalkozik.

(Deadline)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat