Martin Scorsese

Martin Scorsese

Filmjei a Filmtetten

Evolúció

Színes filmdráma, 2021
Producer

A rendező új filmje a holokauszt traumájának három generáción átívelő hatásáról szól. Az Evolúció szorosan kapcsolódik az alapjául szolgáló, azonos című színielőadáshoz, amelyet a Proton Színház két éve, Németország legnagyobb színházi fesztiválján, a Ruhrtriennalén mutatott be. Három fejezetéből kettő megszakítatlan időben és egyetlen térben játszódó, vágás [...]

Elolvasom a kritikát

Mintha egy városban lennél

Színes dokumentumfilm, tévésorozat, 203 perc, 2021
Rendező, Szereplő, Producer

Járd be New York utcáit és ismerd meg a fanyar stílusú író, humorista és mesemondó Fran Lebowitz lenyűgöző elméjét, miközben Martin Scorsesével társalog.

Elolvasom a kritikát

Shirley

Színes bűnügyi, filmdráma, thriller, 107 perc, 2020
Producer

Egy horror-írónő inspirációra talál a házukba költöző fiatal párban.

Elolvasom a kritikát

Az ír

Színes életrajzi, bűnügyi, filmdráma, 209 perc, 2019
Rendező, Producer

Frank Sheerant a második világháborúban, Olaszországban szerzett tapasztaltai tehetséges gyilkossá nevelték, majd képességeit a maffia szolgálatába állította. Öregemberként visszatekint azokra az időkre és áldozatokra, amik meghatározták szerepét a bűnszervezetben - kiváltképpen régi barátjára, Jimmy Hoffára, aki 1975-ben nyomtalanul eltűnt.

Kapcsolódó cikkek:

Lumière!

Fekete-fehér dokumentumfilm, 90 perc, 2017
Rendező

Utazás a filmművészet megteremtőinek univerzumába: a Lumière-fivérek által forgatott felvételek fennmaradt képkockáit a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux állította össze egyetlen filmalkotássá. Az archív felvételek hátterében Frémaux páratlan szenvedéllyel és humorral mesél a modern kor hajnalának világáról és Franciaországáról, valamint a mozgókép megszületéséről.

Elolvasom a kritikát

Özönvíz előtt

Színes dokumentumfilm, 96 perc, 2016
Producer

A film azokat a környezeti változásokat igyekszik bemutatni, amiket az emberi tevékenység számlájára írhatunk. A gyors ipari terjeszkedés drámai hatást gyakorolt a különböző fajokra, az ökoszisztémára és az őslakos emberekre szerte a bolygón.

Elolvasom a kritikát

Némaság

Színes filmdráma, történelmi, 159 perc, 2016
Rendező, Forgatókönyvíró, Producer

Két jezsuita lelkész, Sebastião Rodrigues és Francis Garrpe a 17. századi Japánba utazik. Az uralom Tokugawa sógun kezében összpontosul, aki tiltja országában a katolicizmust, és szinte teljesen elszeparálta Japánt a világ többi részétől. A két férfi szemtanúja lesz annak, amint saját kormányuk lemészárolja az itt élő keresztényeket, az uralkodó ugyanis minden nyugati hatástól meg akarja tisztítani az orsz [...]

Kapcsolódó cikkek:

Bakelit

Színes filmdráma, zenés, tévésorozat, 60 perc, 2016
Rendező, Alkotó (creator)

Hetvenes évek. Zene. New York. Karrier.

Elolvasom a kritikát

Vérmesék

Színes akciófilm, vígjáték, bűnügyi, 111 perc, 2013
Producer

A hírhedt maffiózót és családját a tanúvédelmi program keretében a franciaországi Normandiában helyezik el. A beilleszkedés azonban nem megy könnyen, lévén nehezen szabadulnak régi szokásaiktól.

Elolvasom a kritikát

Martin Scorsese

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat