Megvannak a WGA-jelölések Megvannak a WGA-jelölések

Megvannak a WGA-jelölések

Az amerikai forgatókönyvírók céhe (Writers Guild Awards) is közzétette saját díjesélyeseinek listáját, amely nagyrészt, de nem teljes mértékben egybeesik az Oscar-jelölt filmekével.

 

Ez cseppet sem meglepő, hiszen a WGA-szavazók az akadémiának is tagjai. Az ő szakmai listájukra azonban minden évben felkerülnek olyan címek is, amelyek végül nem kerülnek Oscar-közelbe – idén sem történt ez másként.

Oscar 2023: íme a jelöltek!

2023. január 24.

A Minden, mindenhol, mindenkor 11 jelöléssel vezeti az idei jelöltlistát. Az amerikai filmakadémia szavazói szintén sok, kilenc-kilenc kategóriában ítélték díjra méltónak a Nyugaton a helyzet változatlan című háborús filmdrámát és A sziget szellemeit is. Mindhárom film esélyes a március 12-i, 95. Oscar-gála fődíjára is. Íme a legfontosabb kategóriák Oscar-jelöltjei!

Olvasd tovább  

A forgatókönyvírók céhe az elmúlt év legjobb eredeti forgatókönyveiként a Minden, mindenhol, mindenkor (Everything Everywhere All At Once), A Fabelman család (The Fabelmans), A menü (The Menu), a Nem (Nope) és a Tár alapjául szolgáló írásokat jelölték meg. A hasonlóan fontos adaptációs kategóriában a Fekete párduc 2 (Black Panther: Wakanda Forever), Az üveghagyma (Glass Onion: A Knives Out Mystery), az Azt mondta (She Said), a Top Gun: Maverick, valamint a Women Talking forgatókönyvét jelölték díjra.

A WGA-díjakat március 5-én, vasárnap adják át.

 

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat