Már készül a Toni Erdmann amerikai remake-je Már készül a Toni Erdmann amerikai remake-je

Már készül a Toni Erdmann amerikai remake-je

Még nem dőlt el, hogy megkapja vagy sem a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat – a jelöltek között van –, Maren Ade Toni Erdmannjából készül is az amerikai remake. A szereposztás parádésnak ígérkezik.

A Paramountnál készülő remake főszerepeit Jack Nicholson és Kristen Wiig fogja játszani (Peter Simonischek és Sandra Huller helyett) – tudta meg a Variety, bár a stúdió még nem erősítette vagy cáfolta meg a lap értesülését.

A Paramount még keresi a rendezőt és a forgatókönyvírót. A német eredeti írója és rendezője, Maren Ade most executive producerként kerül a képbe.

Maren Ade harmadik filmje mondhatni végigtarolta a világ összes nagy fesztiválját, Golden Globe-ra, majd Oscar-díjra jelölték.

„A Toni Erdmann minden jelenete ugyanis zavarba ejtően furcsa: egyszerre hétköznapi és szokatlan, miközben ezúttal is különös elegye keveredik ki humornak és drámának, de minden korábbinál szélsőségesebb kilengéseket produkálva mindkét oldalon, nagyobb hahotákkal és megrendítőbb drámai csúcspontokkal. És szemtelenül – anélkül, hogy esztétikus képeket prezentálna és/vagy izgalmas sztorit mesélne – képes lekötni a nézőt olyan taktikákkal, amiket nem olvashatsz idős fehér férfiak által írt filmíró kézikönyvekben” – teljes kritikánk itt.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat