Keira Knightley a családon belüli erőszak ellen Keira Knightley a családon belüli erőszak ellen

Keira Knightley a családon belüli erőszak ellen

A fiatal angol színésznő ingyen játszotta el egy olyan reklámfilm főszerepét, amely a nők bántalmazása ellen emel szót – írja az EST.hu.

A meglehetősen erőszakos képsorban Knightley egy színésznőt formál meg, akit a forgatásról hazatérve partnere brutálisan bántalmaz. A kétperces kisfilm végén a kamera távolabbi képkivágatra vált: így egy filmforgatás helyszíne válik láthatóvá, ahol folytatódnak az ütések-rúgások, majd a hirdetés a következő felirattal zárul: „Nem lenne itt az ideje, hogy valaki azt mondja: felvétel vége?”

Keira Knightley

A reklámfilmet Joe Wright rendezte (aki a Vágy és vezeklésben és a Büszkeség és balítéletben dolgozott már együtt Knightley-val), aki szintén ingyen vállalta a munkát a Women’s Aid (Segítség a Nőknek) nevű brit alapítvány felkérésére. A hirdetést Nagy-Britanniában április 2-tól vetítik a tévében és a mozikban is.

A figyelemfelkeltő reklám Grey London ötlete, aki 2007-ben már levezényelt egy hasonló kampányt: akkor óriásposztereken szerepeltetett női hírességeket (például Anna Frielt), akiknek arcán sebek és zúzódásnyomok voltak láthatók, mintha bántalmazták volna őket.

„Élete során valamikor minden négy nőből egy családon belüli erőszak áldozatává válik. Minden héten két nő hal meg otthoni bántalmazás miatt, mégis alig hallani minderről” – nyilatkozta a 24 éves Keira Knightley. A színésznő főszereplésével készült brutális reklámfilmet az erősebb idegzetűek a következő linken nézhetik meg: http://www.cutmovie.co.uk/.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat