Kárpáti György Mór filmjét beválogatták a szófiai filmfesztivál versenyprogramjába Kárpáti György Mór filmjét beválogatták a szófiai filmfesztivál versenyprogramjába

Kárpáti György Mór filmjét beválogatták a szófiai filmfesztivál versenyprogramjába

A Jövő nyár a fiatalkori depresszióról és mentális zavarokról fest érzékien autentikus portrét.

Március 16. és 31. között tartják a 27. Szófiai Nemzetközi Filmfesztivált, melynek versenyprogramjába Kárpáti György Mór Jövő nyár című nagyjátékfilmjét is beválogatták – írja a filmhu.

A fesztivál nemzetközi mezőnyében tizenkét filmet mutatnak be, közülük egy Bulgáriából és egy Németországból érkezik, négy európai koprodukció, öt pedig nemzetközi. A szekcióba első- és második filmeket válogatnak, a zsűri elnöke Milčo Mančevski macedón filmrendező. A fesztivál díjait március 25-én adják át.

A Jövő nyár Kárpáti György Mór második nagyjátékfilmje, ezt – a Guerilla című debütfilmjétől eltérően, melyet inkubátoros támogatásból készített – rendszeren kívül forgatta.

A filmről közölt kritikánkban ezt írtuk:

„A Jövő nyár a magyar generációs filmek eszköz- és motívumkészletének használata helyett az európai művészfilmek metaforikusságában keresi saját hangját. A kifejező formai megoldások érzékletes naturalizmusa ellenére azonban a megvalósított narratíva determinizmusa határozza meg a történetet. A végzetszerűség már a nyitójelenet rövid monológjaitól kezdve belengi az eseményeket. Bár a készítők felhívják a figyelmet egy fontos problémára, a depressziót és a mentális betegségeket megváltoztathatatlan tényként tárják a közönség elé.”

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat