Filmarcok a kolozsvári magyar színházban Filmarcok a kolozsvári magyar színházban

Filmarcok a kolozsvári magyar színházban

Filmarcok címmel új programot indított a Kolozsvári Állami Magyar Színház: olyan, a közelmúltban forgatott filmeket mutatnak be az alkotók jelenlétében, amelyekben a társulat tagjai szerepet kaptak.

A rendezvénysorozat első, hétvégi kiadásán Marian Crişan Morgen című filmjét vetítették, amelyben Hatházi András játssza az egyik főszerepet. Az alkotás a rendező első nagyjátékfilmje, Hatházi Andrást pedig Nelu megformálásáért idén Gopo-díjra jelölték – írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

A Gopo-díjat – a Ion Popescu Gopo Emlékdíjat – a Román Filmet Népszerűsítő Szövetség alapította 2007-ben. Az 1957-es Történelem röviden (Scurta istorie) című animációs filmjéért Cannes-ban Arany Pálmával díjazott, 1989-ben elhunyt román rajzfilmkészítő emlékére létrehozott elismerést a „román Oscarnak" is szokták nevezni.

„A Filmarcok sikeresnek ígérkezik, legalábbis első alkalommal nagyon sokan érdeklődtek az induló program iránt" – mondta el Visky András, a kolozsvári színház művészeti aligazgatója, az est házigazdája. A filmvetítést követően a résztvevők közelebbről is megismerhették a filmkészítés részleteit, kérdéseket intézhettek Hatházi Andráshoz.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat