A világ legidősebb maratoni futójáról készül film Indiában A világ legidősebb maratoni futójáról készül film Indiában

A világ legidősebb maratoni futójáról készül film Indiában

Az Omung Kumar B rendezte Faudzsa a „szikh szupermanként” emlegetett, 109 éves maratoni futó, Faudzsa Szingh életét dolgozza fel. Szingh 89 évesen, 2000-ben futotta le először a londoni maratont, majd még hatszor teljesítette. Azóta már Torontóban, New Yorkban és más városokban is lefutotta a távot.

A forgatókönyvet a Turbanted Tornado című könyv alapján Vipul Mehta írja. A rendező célja Faudzsa Szingh történetével bemutatni, hogyan tud hőse megküzdeni az egészségi állapota, kora és a társadalom által elé gördített akadályokkal, a puszta erejére támaszkodva.

„Gyönyörű történet egy olyan emberről, aki világhírűvé válik, amikor felfedezi magában a maraton iránti szenvedélyt és életútja az emberiségre is hatással van” – fogalmazott a filmmel kapcsolatban a producer Kunal Shivdaszani.

Faudzsa Szingh 1911. április 1-jén az akkor még brit gyarmatnak számító Indiában született. Az indiai csodafutó – akit „turbános torpedó” néven is emlegetnek, mert a versenyeken turbánban jelenik meg – korábban elmondta, hogy sportpályafutását a hitnek és a pozitív gondolkodásnak köszönheti. Nincs semmifajta csodareceptje, nem használ semmilyen életelixírt, csak fut, fut és fut.

(deadline.com/MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat