A Coen fiúk nem nézték meg az eredeti félszeműt A Coen fiúk nem nézték meg az eredeti félszeműt

A Coen fiúk nem nézték meg az eredeti félszeműt

Joel és Ethan Coen, a filmipar egyik legsikeresebb rendezőpárosa legutóbb John Wayne egykori klasszikusát, A félszemű sheriffet dolgozta fel, amivel a legnagyobb meglepetésre egyetlen Golden Globe jelölést sem szerzett. Azt azonban bevallották, hogy tudatosan elkerülték az eredeti filmet, hogy még véletlenül se másolják le. (premierfilm)

Amerika leghíresebb cowboya ezzel a filmmel hazavihette a legjobb színésznek járó Oscart 1969-ben. A Coen fiúk azonban egy teljesen új filmet akartak készíteni, Jeff Bridgesszel Wayne legendás főszerepében. A rendezők úgy döntöttek, hogy egyikük sem fogja megnézni az eredeti változatot.

Ethan Coen a deadline.com-nak elmondta: „Ez egy nagyon vicces forgatókönyv. Egész egyszerűen ígéretes anyagnak tűnt egy filmhez. Ami persze viccesen hangzik, hiszen ez már amúgy is egy ikonikus film. Amiről tudtunk is, de szerencsére nem emlékeztünk rá. És mivel újra akartuk alkotni a filmet, nem néztük meg az eredetit. De nem aggódtunk túlságosan. Azt mondják klasszikus, és ez teljesen igaz. Másrészről csak olyanoknak az, akik korunkbeliek vagy öregebbek. A fiatalabbaknak már nem sok közük van John Wayne-hez. Szóval nem éreztük úgy, hogy tilosban járnánk. Egyszerűen csak megtetszett a történet.”

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenced az idei Oscar-jelöltek közül?

Szavazó

Melyik a kedvenced az idei Oscar-jelöltek közül?

Friss film és sorozat